2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#eger #érsekkert #játszótér

Nem lehet újratervezni az Érsekkertbe szánt játszóteret, más egri helyszínt keresnek neki

Barna Benedek 2021.08.12. 13:01

Ehhez az adományozó Szerencsejáték Zrt. hozzájárulása is kell.

 

Az egri Érsekkert játszóterét a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjának keretében, a cég finanszírozásában tervezték megújítani és akadálymetesíteni, azonban a területileg illetékes Tervtanács – amelynek egyébként Eger két korábbi, illetve a jelenlegi főépítésze is tagja – nem bólintott rá a tervekre. Az indoklásuk szerint a műanyag elemekből álló játszótér "sem anyaghasználatban, sem vizuálisan nem illeszkedik Érsekkert műemléki környezetébe".

 

A kormányhivatal közlése szerint a Tervtanács azt javasolta, hogy tervezzék újra a játszóteret, vagy keressenek neki más egri helyszínt. Csütörtökön Mirkóczki Ádám polgármester a közösségi oldalán egy hosszabb bejegyzésben foglalkozott ismét a játszótér ügyével, és a posztjában a javaslatra reagálva azt írta:

nem lehetséges az újratervezés, mert az elemek gyártása már folyamatban van.

A polgármester szerint egyébként ezt erről egyébként a Tervtanács is tudott.

Mivel az újratervezés nem lehetséges, csak az új helyszín jöhet szóba. Ezek után vagy hozzájárul a Szerencsejáték Zrt. egy új helyszínen történő megépítéshez (ezen dolgozom) vagy végérvényesen elbukta Eger ezt a 40 milliós játszóteret.

– fogalmazott a városvezető.

 

Mirkóczki Ádám egyébként a bejegyzésében a Tervtanács kritikája kapcsán arra is kitért, hogy az önkormányzatnak nem volt beleszólása az anyagválasztásba, színek összeállításába. "Csak a helyszínt kellett megadnunk (ez lett volna az Érsekkert) és a játszótér tematikáját (erre választottuk az Egri Csillagokat)" – írta.

#GALLERY_133#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló