2021. október 24., Salamon

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzéki összefogás

Már hivatalos honlapja is van az előválasztásnak

Barna Benedek 2021.06.01. 17:19

Itt közölnek minden fontos információt a folyamatról. A jelöltek végleges listáját nyár végére ígérik.

Elindult az országos ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja – tájékoztatta a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kedden az MTI-t.

 

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a 2022-es országgyűlési választáson közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelöltek állító pártok az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26., a második fordulóját október 4. és 10. között rendezik.

 

Közös közleményükben azt írták: mivel az országos előválasztás új intézmény Magyarországon, ezért fontos, hogy a választók és a sajtó rendelkezésére álljon minden lényeges információ, ennek érdekében hozták létre az elovalasztas2021.hu weboldalt. A honlapot az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan frissíteni fog az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal.

Az oldalon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei, például az időrendje és a jelöltté, illetve jelölőszervezetté válás feltételei, továbbá olvasható a hat párt vezetőjének decemberben tett értéknyilatkozata, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, amelyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban, emellett a közös program vitairatát is elérhetővé teszik. A jelöltek konkrét listáját nyár végén fogják publikálni az oldalon.

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló