2021. május 12., Pongrác

Mindenki ügye

#müller cecília #hadházy ákos

Csúnya lebukás: Müller Cecília véletlenül egy ellenzéki politikusnak küldte el a beosztottjainak szánt levelét

ugytudjuk.hu 2021.02.08. 11:02

Erre nincs jobb szövegünk?

„Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili"

– írta egy kollégáinak szánt levélben Müller Cecília országos tisztifőorvos, amelyben a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy Müller, feltehetően tévedésből az ellenzéki politikusnak is továbbította az emailt. 

 

Hadházy Facebook-oldalán úgy fogalmazott, azzal a kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe. Azonban a „normális” válaszadási idő lejártával levélben arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”.

Az ellenzéki politikus közölte, 45 napra hosszabbították a határidőt, miközben szerinte Müllernek mindössze 5 perc lett volna a kérését teljesíteni, csak utasítania kellett volna a menedzsmentet, hogy a nyilvántartásból kérjék le az adatokat és küldjék el neki.

„Müller eljárása amúgy nem csak azért törvénytelen és nonszensz, mert természetesen semmiben nem akadályozta volna az időben megküldött válaszokkal. Ráadásul a tisztifőorvos NINCSEN TISZTÁBAN A RENDKÍVÜLI RENDELETTEL. A rendelet ugyanis ad a látszatra és NEM ENGEDI MEG, HOGY INDOKLÁS NÉLKÜL 45 NAPPAL KITOLJÁK A KÖZADATOK KIADÁSÁT. Müller eljárása ráadásul amiatt is törvénytelen, hogy én nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordultam hozzá, erre nem is vonatkozna az Infotörvény és annak módosítása amúgy"

– írja Hadházy, majd hozzátette, hogy az országos tisztifőorvos egy tisztességes országban azonnal lemondana.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló