2023. november 29., Taksony

Mindenki ügye

#média #újság

A papír árának drasztikus drágulása volt az utolsó szög a 168 óra koporsójában

Farkas Bazsi/ugytudjuk.hu 2022.05.02. 13:05

Az ugytudjuk.hu információi szerint a mostani stábnak ugyan felmondtak, ám a kiadó vállalkozóként tovább foglalkoztatja az újságírókat.

 

Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét – számoltunk be róla a Media1 nyomán. A lap azt írta, hogy 15 újságírót érint a felmondás, a 168 Óra pedig ezentúl külsős szerzőktől vásárolt tartalommal megtöltve kerül majd a standokra. 

 

A Media1-nek nyilatkozó Milkovics Pál, vezérigazgató azt mondta, hogy az elbocsátás indoka, hogy a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság hosszú ideje veszteséget termel, ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség.

 

Az ugytudjuk.hu úgy informálódott, hogy

a költségek a papír árának egekbe szökése miatt szaladtak el. Ezt kompenzálva döntött úgy a tulajdonosi kör, hogy beszünteti az eddigi alkalmazotti státuszokat és az újságírókat, mint vállalkozókat foglalkoztatja majd tovább.

Az Ugytudjuk információi szerint az egyik legnagyobb költséget a kiadóhoz került ingyenes Pesti Hírlap jelenti. Az “osztogatós újság” megjelenését ugyan napilapról levették hetilapra, ám így is komoly költségeket jelent, amely további veszteséget jelent a cégnek.

 

A szombaton kiszivárgott elbocsátásokról maguk az érintettek, vagyis az újságírók előzetesen mit sem tudtak, a médiából értesültek arról, hogy hamarosan meg fog szűnni az állásuk – értesült az Ugytudjuk.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexkép forrása: 168 óra / Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló