2024. június 15., Jolán Vid

Környék ügye

#benzin #üzemanyag #benzinkút #benzinárstop

Maklárt, Mezőkövesdet és Gyöngyöst is elérte az üzemanyaghiány

Kovács Dávid 2022.03.10. 16:59

Már a környéken is érezteti hatását a tankolási roham.

 

"Makláron sincs üzemanyag a benzinkúton. A kút nyitva, de minek..." – jelezte csütörtök délutáni levelében az előző napi felhívásunkra reagálva az egyik olvasónk, Erika.

 
Miután az email befutott, telefonon is kerestük Karanyic Istvánt, a maklári IQT benzinkút ügyvezető tulajdonosát, aki megkeresésünkre elmondta:
A nagy felhasználók miatt gázolajból teljesen kifogytunk, széttankoltak bennünket is, benzint pedig csak mennyiségi korlátozással tudunk adni, ami jelen pillanatban 10 liter per tankolást jelent.
A maklári töltőállomás vezetője az Egri Ügyeknek arról is beszélt: úgy gondolja, hogy a rendelkezésére álló mennyiséggel – és a kiadható mennyiség korlátozásával – még akár tíz napig, kis szerencsével talán két hétig is kihúzzák.
 
Karanyic István fontosnak tartotta hozzátenni: ez egy kényszerelyzet, az érvényes, teljesítésére váró megrendelés ellenére kell most így működniük. Addig nem tudnak dízelt forgalmazni, ameddig a megrendelt és kifizetett gázolajuk meg nem érkezik.
 
"Összesen 14 ezer liter benzinemet nem hozta ki a Mol a héten" – teszi hozzá lapunknak. "Operatív készlettel rendelkezünk, de addig sajnos nincs lakossági kiszolgálás, amíg meg nem érkezik a visszaigazolt, kifizetett áru".
Szeretném, ha az emberek értenék, hogy ez a helyzet nem azért van, mert a kutasok csak ülnek a babérjaikon, hanem azért, mert a Mol nem bírja szállítói kapacitással, miután a külföldi fuvarozók széttankolják a kútjaikat.
Pániktankolás a gyöngyösi kutakon is
 
Gyöngyösön is megrohamozták a benzinkutakat szerdán a helyi városi tévé riportja szerint.
 
Hosszú sorok alakultak ki a töltőállomásokon, amelyek között volt, ahol teljesen elfogyott a gázolaj, míg máshol kifogyóban levő dízelkészletről számoltak be, közben pedig az utánpótlás feltöltését a nagy forgalom akadályozta.
 
A legtöbb gyöngyösi kúton korlátozták a kiadható üzemanyag-mennyiséget, egy töltőállomáson például 50 litert lehet tankolni, és még húsz litert kannában elvinni.
 

Kígyózó sorok a gyöngyösi benzinkutaknál!🚗 Az üzemanyaghiány már érezteti a hatását: Gyöngyösön már sok benzinkúton elfogyott a gázolaj, a kiadható benzin mennyiségét pedig sok helyen korlátozzák, van, ahol csak 50 litert tankolhat egy autó. A benzinkutaknál hosszú sorokra számíthatnak az autósok. #gyöngyöstv #gytv #benzinkút #hiány

Közzétette: Gyöngyösi TV – 2022. március 10., csütörtök
 
Mezőkövesden sincs már benzin
 
A Mezőkövesd képekben Facebook-posztja szerint jelenleg nem kapható 95-ös benzin a kövesdi kutakon, de péntek reggel várhatóan megoldódik a helyzet.
A Lukoilon van dízel és 100-as benzin (utóbbi 700 forint/literért), ugyanez a kínálat a MOL-on is, a Shellen pedig nem kapható semmilyen üzemanyag
– írják.
 
Az oldal úgy tudja, a kövesdi Shell- és MOL-kútra péntek reggel érkezhet üzemanyag, köztük sima 95-ös benzin is. Ahogy írtuk, a Shell 25 ezer forintos tankolási limitet vezetett be a kúthálózatán.
 

95-ös csak holnap lesz Jelenleg nem kapható 95-ös benzin a kövesdi kutakon, de pénteken reggel megoldódik a helyzet. A...

Közzétette: Mezőkövesd Képekben – 2022. március 10., csütörtök
 
Az egész országban helyzet van
 
Mint ismert, a benzinkutakat országszerte megrohamozták az autósok. Tömött sorok kígyóztak a kutak előtt: a bizonytalanság, hogy a következő napokban jut-e mindenkinek üzemanyag, sok autóst Egerben is arra sarkallt, hogy akár késő este is sorba álljon a benzinért vagy a gázolajért.
 
Az autósok és a kutasok egyaránt akadozó üzemanyagellátásra panaszkodtak, számos kútnál tumultus alakult ki, több töltőállomás kifogyott, a készlethiány miatt néhány kényszerbezárásra is sor került. Ahogy szerda esti cikkünkben írtuk, miután kifogytak a készletei, átmenetileg be kellett zárnia Besenyőtelek egyetlen benzinkútjának is.
 
Közben a MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt szerda este arról beszélt, hogy valójában nincs üzemanyaghiány, legfeljebb egy kis átmeneti logisztikai problémáról lehet beszélni, nem szükséges pánikszerűen betankolnia senkinek.
 
 

 

 

(Indexkép: az IQT benzinkút Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló