2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#besenyőtelek #üzemanyag #benzinkút #benzinárstop

"Üzemanyaghiány miatt zárva" – Heves megyében is leterített egy kutat a pániktankolás

Kovács Dávid 2022.03.09. 22:25

Készlethiány miatt átmenetileg bezárt Besenyőtelek egyetlen benzinkútja.

Átmenetileg be kellett zárnia Besenyőtelek benzinkútjának, miután kifogytak a készletei, derült ki az RTL Klub szerda esti Híradójából.

 

A település egyetlen benzinkútja hiába korlátozta a kiadható mennyiséget és rendelt újabb készleteket még a múlt héten, tartálykocsi helyett csak egy email jött, amely szerint a nagykereskedő bizonytalan ideig nem tudja teljesíteni a kiszállítást.

 

"Egyelőre nem tudunk üzemanyagot szolgáltatni. A településen ez volt az egyetlen benzinkút. Pár kilométerre vannak kutak, de ott is korlátozzák a kiadható mennyiséget" – mondta Poczok Gergely, a benzinkút tulajdonosa az RTL-nek.

 

A töltőállomás üzemeltetője szerda este a kút Facebook-oldalán is közzétett egy szöveges bejegyzést a kialakult helyzetről:

Amikor elmondtam pár hete hogy összefog omlani a üzemanyag rendszer sokan kiröhögtek…. Bár ez már napok óta elég durván megy , a médiába nincs hír értéke még … csak mikor most kapom a 20. Kutat hogy lefogyott a gázolaj az már majd lehet elgondolkodtató lesz … a mostani 700 Ft árnál nem az a lesz a lenyeg hogy milyen színű benzinkutra mész be mert válogatsz , hanem hogy kapni fogsz e üzemanyagot… mivel sehol se lesz… Itt már nem az ár lenne a befolyásoló hanem hogy legyen … de nincs … Borzasztó lesz itt a helyzet … megmondtam
– írta ebben.
 
Mint ismert, a benzinkutakat országszerte megrohamozták az autósok. Tömött sorok kígyóztak a kutak előtt: a bizonytalanság, hogy a következő napokban jut-e mindenkinek üzemanyag, sok autóst Egerben is arra sarkallt, hogy akár késő este is sorba álljon a benzinért vagy a gázolajért.
 
Az autósok és a kutasok egyaránt akadozó üzemanyagellátásra panaszkodtak, számos kútnál tumultus alakult ki, több töltőállomás kifogyott, a készlethiány miatt néhány kényszerbezárásra is sor került. A Telex cikke szerint átmenetileg bezártak például az Orange benzinkutak, valamint egy táborfalvai, egy újhartyáni és egy örkényi töltőállomás is.
 
A Mezőkövesd képekben Facebook-oldal szerint Mezőkövesden szintén megrohamozták az autósok a kutakat. A poszt írásakor egy bükkábrányi kút sem tudott kiszolgálni. A Concrete Media bejegyzése szerint Salgótarjánban is hasonló a helyzet.
 

Pánikvásárlás a benzinkutakon Megrohamozták a mezőkövesdi benzinkutakat az autósok. A rögzített üzemanyagárak miatt a...

Közzétette: Mezőkövesd Képekben – 2022. március 9., szerda
 
Ahogy arról mi is beszámoltunk: a benzin 594, a gázolaj 640 forintba kerülne szerdától a benzinkutakon, ha nem lenne az ársapka. Most a nagykereskedők buknak 100 forintot minden eladott üzemanyag literén, többük inkább leállt a szállítással vagy logisztikai gondjaik vannak, így máris akadozni kezdett az ellátás.
 
Az RTL Klub riportját itt lehet megnézni:

 

 

 
Amennyiben újabb Heves megyei vagy környékbeli kútbezárásról értesül, kérjük, írja meg nekünk az impresszumunkban elérhető emailcímünkre!
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló