2023. február 8., Aranka

Környék ügye

#kerecsend #fekete párduc

Ez volna az a bizonyos fekete párduc? Már Kerecsendnél is látni vélték a nagymacskát (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.01.14. 18:35

Újabb észlelésről számoltak be, ezúttal Heves megyéből.

 

Egy hónappal ezelőtt jelent meg és kavart nagy port a hír, miszerint egy nagymacskát láttak kóborolni Kiskunhalas közelében. Az állatról készült felvételről a rendőrség kijelentette, hogy valódi, és vélhetően egy fekete párduc látható rajta. A helyszínen a nagymacskának tulajdonított nyomokat is találtak, de maga az állat nem lett meg.

 

Azóta a Sokszínű Vidék cikke szerint több bejelentés érkezett a rendőrséghez újabb észlelésekről, az állatot látni vélték Kecskeméten és Ballószögön is, majd Kengyelen és Szolnokon szintén. időközben Szolnok és Újszász között is készült egy felvétel, amelyen elvileg szintén a fekete párducnak vélt állat látható.

 

Az újabb videó megjelenését követően a Magyar Magánállatkertek és Akváriumok Egyesületét elnöklő Kardos Roland állatkertész, korábbi nagymacskagondozó a Facebookon számolt be arról, hogy mivel "a rendelkezésre bocsátott felvételek alapján többeknek nem volt egyértelmű mit látunk a képsorokon", felvette a kapcsolatot a Szolnoki Rendőr-főkapitánysággal és Both Zoltán vadállatbefogóval. Mivel pedig tőlük úgy értedült, hogy szakmai, hozzáértő bejárás nem történt a helyszínen, ő kiment megvizsgálni a területet, ahol párducra utaló nyomokat, jeleket elmondása szerint nem talált.

Nem zárom ki, hogy más területileg nem ide eső Országrészen mint Kiskunhalas, esetleg láthattak akár nagymacskát is, azt azonban el tudom mondani, hogy szakmai körökben szkeptikusak vagyunk, hiszen konkrétumok nélkül ez nem igazolható és ezeknek már mutatkozniuk kellett volna.

– írta posztjában.

 

Egyelőre tehát nem sikerült a kétségeket eloszlató bizonyítékot találni arra, hogy párduc kószál az országban, mindenesetre most a Bács-Kiskun és Jász-nagykun-Szolnok megyei észlelések után Heves megében is látni vélték az állatot. Az alábbi felvételt olvasónktól kaptuk, elmondása szerint Kerecsendnél készült, és nagyjából 60 centi magasnak tippelte a videóban szereplő állatot. Azt azonban, hogy milyen fajról van szó, ezen felvétel alapján sem lehet pontosan megállapítani.

 

 

(Indexfotó: unspash.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló