2024. július 24., Kinga Kincső

Környék ügye

#gyöngyös #füzesabony #besenyőtelek #benzin #üzemanyag #benzinkút #benzinárstop

Már két hete nem kap üzemanyagot Besenyőtelek egyetlen benzinkútja

Kovács Dávid 2022.03.14. 14:44

Szomjazik egy füzesabonyi töltőállomás, Gyöngyösön átmenetileg két kút is bezárt.

A Holtankoljak.hu a Facebook-oldalán kezdte gyűjteni az üzemanyaghiánnyal kapcsolatos bejegyzéseket, amelyekből viszonylag átfogó képet kaphatunk arról, hogyan érinti a készlethiány a magyar benzinkutakat az ország különböző pontjai. Sőt, ezek a posztok remekül árnyalják a Mol élén álló Hernádi Zsolt korábbi emlékezetes szavait is, amelyek szerint Magyarországon nincs üzemanyaghiány, csak néhány átmeneti logisztikai probléma.

 

Ahogy előző héten az Egri Ügyek is beszámolt róla, a nem létező készlethiány miatt átmenetileg be kellett zárnia Besenyőtelek egyetlen benzinkútjának is. A töltőállomás hiába korlátozta a kiadható mennyiséget és rendelt újabb készleteket még a múlt héten, tartálykocsi helyett csak egy email jött, amely szerint a nagykereskedő bizonytalan ideig nem tudja teljesíteni a kiszállítást. "Egyelőre nem tudunk üzemanyagot szolgáltatni" – mondta Poczok Gergely, a benzinkút tulajdonosa.

 

A besenyőtelki benzinkútról azóta ugyan nem hallottunk, most azonban ismét felbukkant a Holtankoljak.hu Facebook-oldalán közzétett gyűjtésben. A vonatkozó poszt alapján Besenyőtelek benzinkútja immár két hete nem kapott üzemanyagot. "Üzemanyaghiány miatt zárva" – hirdeti továbbra is a bezárt kapura helyezett tábla.

 

Partnerünktől kaptuk az információt március 14-én a Besenyőteleki gázolaj helyzetről. #nincsüzemanyag #tankolás #gázolaj #holtankoljak #üzemanyag

Közzétette: Holtankoljak.hu – 2022. március 14., hétfő

 

Egy másik bejegyzés szerint Füzesabony benzinkútja március 9., azaz múlt szerda, óta várja az üzemanyag-utánpótlást – a jelek szerint hiába.

 

Partnerünktől kaptuk az információt a Füzesabonyi benzinkútról! #üzemanyag #benzinkút #nincsüzemanyag #tankolás #holtankoljak

Közzétette: Holtankoljak.hu – 2022. március 14., hétfő

 

Sőt, egy további bejegyzés szerint vasárnap óta a kazincbarcikai Shell-kúton sincs már üzemanyag. "Minden üzemanyag elfogyott" – hirdeti a töltőáálomás egy nyomtatott papíron.

 

Kazincbarcika tankolási lehetőségek! #üzemanyag #kazincbarcika #vanüzemanyag #nincsüzemanyag #tankolás

Közzétette: Holtankoljak.hu – 2022. március 14., hétfő

 

Március 11-én, múlt pénteken, – a rendkívüli kormányinfó másnapján – a Gyöngyösi TV is arról számolt be, hogy délutánra két benzinkút is bezárt a városban.

 

Mint nem sokkal később kiderült, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a csütörtök esti rendkívüli kormányinfón egy hároméves, Mexikóban készült fényképpel illusztrálta a hazai pániktankolást. Egy nappal korábban a maklári és a mezőkövesdi üzemanyaghelyzetről is cikkeztünk.

 

 

 

(Indexkép: 3P benzinkút)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló