2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#egerplusz #bitskey aladár uszoda #kertész utca #hadnagy út

Rég történt ennyi jó az egri közlekedéssel – Új körforgalmak a láthatáron és megszűnik a káosz egy kereszteződésnél

Keller Richárd 2021.04.22. 11:47

Bár az építkezések idején biztosan lesznek fennakadáson, hosszabb távon fellélegezhetnek az autósok.

Április elején közöltük a jó hírt: kiválasztották a kivitelezőt, ezért megépülhet végre a régóta várt körforgalom a Bitskey Aladár Uszodánál lévő, enyhén szólva is káoszos csomópontnál. Már meg is van, kik végzik a munkálatokat, az önkormányzati közbeszerzést a Colas Út Építőipari Zrt. és az ÉP-Gép 2002 Közmű- és Útépítő Kft. nyerte el. Az átalakításra egyébként égető szükség van, évek óta problémát jelent a bonyolult és balesetveszélyes csomópont közlekedési rendje az autósoknak.

korforgalom_bitskey_uszoda_elott (1)
Fotók: Keller Richárd

A Kertész út és a Hadnagy utca kereszteződésénél is vadonatúj körforgalom épül, amitől azt remélik, hogy könnyebb és egyszerűbb lesz a közlekedés a szintén nem az egri autósok kedvenc csomópontnál. Ez is része a már fentebb említett, összesen 1.8 milliárd forint értékű fejlesztéscsomagnak.

 

korforgalom_kertesz_ut (1)

 

Korábbi cikkünkben és kedden is beszámoltunk arról, hogy szeptemberben elkezdődhet az építkezés, jövőre pedig várhatóan már át is adják Eger új, lámpás közlekedési csomópontját a Várállomásnál. A mintegy 367 millió forintos beruházásban teljesen megújul az Egert Bogáccsal összekötő út (Vécseyvölgy utca) és a Gárdonyi utca balesetveszélyes szakasza. A tervek szerint korszerűsítik az utakat, járdákat, gyalogátkelőket, és a vasúti átjárót is átépítik.

 

varallomas_keresztezodes_egri_ugyek_01 (1)

 

Csak emlékeztetőül: a Várállomásnál káoszos és többszörösen terhelt forgalmi rend uralkodik, amely többször balesethez vezetett, illetve az is előfordult számos alkalommal, hogy nem működtek a vasúti fény- és fizikai sorompók megfelelően.

 

varallomas_keresztezodes_egri_ugyek_02 (1)

 

A fenti beruházásokkal talán majd egy szebb korszaka jöhet az egri közlekedésnek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló