2021. April 12., Gyula

Eger ügye

#egerplusz #eger #átalakítás #gárdonyi géza utca #vécseyvölgy utca #jelzőlámpa

Átalakul a problémás egri csomópont: lámpát is kap a Gárdonyi és Vécseyvölgy utcák kereszteződése

2021.3.25. 13:15

A tervek szerint korszerűsítik az utakat, járdákat, gyalogátkelőket, és a vasúti átjárót is átépítik.

Portálunk is megírta tavaly januárban, hogy egy hirdetményt, amelyből arra lehet következtetni, hogy egy hirdetmény szerint végre átépítik Eger egyik legutáltabb kereszteződését. Az Egri Napok Blog pedig most kiszúrta, hogy megtörtént a következő lépés: az ajánlatkérő, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ugyanis már konkrétan az építkezésről tett közzé egy közbeszerzési hirdetményt.

 

A dokumentumból a munka részletei is kiderülnek, és ezek alapján hamarosan lámpás kereszteződéssé alakulhat a csomópont. A hirdetmény szerint a kivitelező feladata "az Eger, 2504. jelű, Eger – Bogács összekötő út (Vécseyvölgy utca) – Gárdonyi utcai balesetveszélyes csomópontjának átépítése a rendelkezésre álló kiviteli tervek és engedélyek alapján 360 m hosszú beavatkozás keretében".

 

A kialakítandó csomópont az alábbi főbb elemeket tartalmazza:

a) Gárdonyi utca – Zoltay utca korszerűsítése: Meglévő útszakaszok szélesítése kiemelt szegélysor építésével, illetve szintbeni jelzőlámpás csomópont kialakítása.

 

b) Tetemvár utca – Vécseyvölgy utca korszerűsítése: A Dézsmaház utca és a Vécsey utca jelenleg külön-külön útcsatlakozással rendelkezik a Vécseyvölgy utcához. A tervek szerint az útcsatlakozások elbontását követően a két utca egy új útkapcsolattal fog csatlakozni a Vécseyvölgy utcához. A Vécsey utca útkapcsolata 5 db férőhelyes parkolóvá épül át. Az útszakaszok geometriai sajátosságai miatt, illetve a szintkülönbségekből adódóan a pályatest megemelése, ívbővítések kialakítása és az úttengelyek geometriai átalakítása szükséges.

 

c) Gyalogjárdák korszerűsítése, gyalogos közlekedés biztosítása: A tervezett fejlesztés keretein belül a meglévő gyalogjárdák nyomvonala és geometriája is módosításra kerül. Kijelölt gyalogátkelőhelyek, valamint taktilis burkolati elemek- és burkolati sávok kialakítása szükséges a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésének biztosítása miatt.

 

d) Vasúti keresztezés: Az Eger – Putnok vasútvonal Eger – Felnémet állomásköz 44+53,82 vasúti szelvényében lévő vasúti útátjáró átépítése, a meglévő két darab gyalogos átjáró korszerűsítése, illetve a biztosítóberendezések fejlesztése szükséges.

 

e) Támfal: Eger, Gárdonyi utca mellett monolit vasbeton támfal építése 40,0 m hosszban.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló