2022. december 3., Ferenc Olívia

Eger ügye

Végre átépítik Eger egyik legutáltabb kereszteződését

2019.11.30. 00:00

Ideje lenne már.

 

Az Egri Napok blog szúrt ki egy hirdetményt, amelyből arra lehet következtetni, hogy hamarosan elkezdődhet Eger egyik olyan kereszteződése, amely sok bosszúságot okoz a közlekedőknek. A Várállomás melletti kereszteződésről van szó, ahová már nagyon régóta elkélne valami használható megoldás, amely autósok, a gyalogosok és a kerékpárosok számára is megfelelő.

 

 

 

"A csomópont átépítésére lassan már 10 éve törekszik a mindenkori városvezetés, ám előrelépés ezidáig nem történt. Most úgy tűnik azonban, hogy hamarosan megtörhet a jég, január 16-án a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatala kifüggesztett ugyanis egy hirdetményt, melynek tárgya: “Eger, 2504 jelű Eger-Bogács összekötő út (Vécseyvölgy u.) – Gárdonyi G. utcai csomópont átépítésének és gyalogos átkelő-helyek kijelölésének engedélyezési eljárása” – írja az Egri Napok.

 

A blog felidézi a korábbi terveket is, miszerint "4 darab jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet terveztek kialakítani a Gárdonyi Géza, Vécseyvölgy és Zoltay István utcákban, ezeken felül kapott volna egy jobbra kanyarodó sávot a Vécseyvölgy utca a Gárdonyi Géza utca irányában, ahonnan a folytatásban pedig már az Egri Csillagok utca felé alakítottak volna ki egy újabb kanyarodó sávot balra".

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló