2023. június 4., Bulcsú

Eger ügye

#egerplusz #eger #kertész utca #mekcsey utca

Megvan a kivitelező, épülhet a körforgalom az egri uszodánál, és a Mekcsey utcát is felújítják

2021.04.07. 06:41

Lesz majd biztos fennakadás is, de utána pedig nagy öröm és boldogság.

Információink szerint lezárult a közbeszerzés, így hamarosan érdemben is elindulhat a mintegy bruttó 1,8 milliárd forintból finanszírozott beruházás a Kertész utcai, még épülő parkolóház környékén és a Mekcsey utcában. A munkálatokra kiírt önkormányzati közbeszerzést a Colas Út Építőipari Zrt. és az ÉP-Gép 2002 Közmű- és Útépítő Kft. nyerte el.

 

A bruttó 1,8 milliárd forintból felújítják a Kertész utcát – a Maklári és a Homok utca bevonásával – az Ostoros utcai csatlakozás és a Szarvas téri csomópont között, de megújul a Mekcsey utca is.

 

Kertész1

 

A lezárt közbeszerzésben szerepel még a fent jelzett szakaszokon útszélesítés, kapubejárók építése, zebrák biztonságos átépítése, közműfelújítások, parkolók és járdafelületek kialakítása. Két új körforgalmat is kialakítanak, de az autóbuszöblöket is korszerűsítik.

 

A korábbi tervekkel összhangban így megszűnhet a Bitskey Aladár Uszoda előtti, finoman szólva is káoszos kereszteződés. Csak emlékeztetőül: itt épül egy új parkolóház is.

 

kertész2

 

Még nyáron, az ideiglenes, azóta már feloldott forgalmi rend bevezetésekor forgattunk az uszoda melletti kereszteződésnél. Jól fog jönni az a körforgalom.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló