2024. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#egerplusz #eger #közlekedés #átalakítás #gárdonyi géza utca #vécseyvölgy utca #kereszteződés

Jövőre válhat lámpás kereszteződéssé a Gárdonyi és Vécseyvölgy utcák találkozása

2021.04.21. 14:43

Ősszel kezdődhet az építkezés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrég kiírták a közbeszerzést Eger egyik legproblémásabb csomópontjának, a Gárdonyi Géza és a Vécseyvölgy utcák találkozásának tavaly beharangozott átalakítására.

 

A hirdetményből a munka részletei is kiderülnek: ezek alapján hamarosan lámpás kereszteződéssé alakulhat a csomópont. A dokumentum szerint a kivitelező feladata "az Eger, 2504. jelű, Eger – Bogács összekötő út (Vécseyvölgy utca) – Gárdonyi utcai balesetveszélyes csomópontjának átépítése a rendelkezésre álló kiviteli tervek és engedélyek alapján 360 m hosszú beavatkozás keretében". A tervek szerint korszerűsítik az utakat, járdákat, gyalogátkelőket, és a vasúti átjárót is átépítik (a részletekről ebben a cikkünkben számoltunk be).

 

Szerdán Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője arról számolt be a közösségi oldalán, hogy szeptemberben kezdődhet el az építkezés, jövőre pedig már át is adhatják Eger új, lámpás közlekedési csomópontját a Várállomásnál. A politikus Facebook-oldala szerint a beruházás mintegy 367 millió forintból valósul meg.

 

Az egerhirek.hu-nak nyilatkozva dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a közbeszerzést elnyerő cégnek 15 hónapja lesz a munkálatokra.

gárdonyi-vécseyvölgy

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló