2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #pápai ákos #berecz mátyás #országgyűlési választás #pajtók gábor #választás 2022

Választás Egerben: Pápai vállalná a képviselőjelölti vitát, Pajtók továbbra is hallgat

Domán Dániel 2022.03.24. 16:59

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje. Berecz Mátyás korábban vitára hívta fideszes ellenfelét, dr. Pajtók Gábort, és bár Pápai nem kapott felhívást keringőre, szívesen vállalná a vitát a másik két jelölttel szemben.

 

Ahogy korábban megírtuk, az Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség közös jelöltje, Berecz Mátyás vitára invitálta a fideszes Pajtók Gábort, aki azóta nem reagált erre. Nem újdonság ez, az ország egyik fideszes képviselő-jelöltje sem vállalja a vitát, holott több ellenzéki jelölt is meccsre hívta a vetélytársait. Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kampányának egyik kimagaslóbb eleme is az, hogy azt hirdetik: Orbán Viktor nem mer kiállni a vitára. A kormányfő maga korábban csak annyit nyilatkozott, hogy nem Márki-Zay a főnök (itt természetesen Gyurcsányra gondolt, és ráerősített a "mini Feri" kampányra), így értelmetlen a vita.

 

Pápai: Pajtók képességeivel problémák vannak, Berecz is alkalmatlan

 

Pápai a sajtótájékoztatón azt mondta: az a jelölt, aki nem vállalja a vitát, az a nép képviseletére sem alkalmas. Berecz kezdeményezését helyesnek tartja, a többi jelölt viszont szerinte elbújik az óriásplakátjai mögé. Mint kifejtette, a Mi Hazánk álláspontja, hogy a következő választásokon már kötelezővé kellene tenni az aspiránsoknak a programírást, illetve a vitát. A politikus kiemelte: lehet, hogy a Fidesz egyes jelöltjei mernének vitázni, de akkor a főnök renoméját ásnák alá, azaz többnek és erősebbnek tűnnének Orbánnál, aki a főnök. Jelenleg a főnök sem mer vitázni, így egyik fideszes képviselő sem fog – vélekedik Pápai. 

DSC06680321

A mi hazánkos politikus szerint a TV Eger jó helyszíne lenne a vitának, Berecz Mátyással ketten azonban értelmetlen lenne, illetve a Fideszt még jobban megszégyenítené, ha csak ketten vitáznának, ezért mind a három komoly jelölt kell a műsorhoz. Elmondta ugyanakkor, hogy szívesen látná a Megoldás Mozgalom, a Normális Párt és a Kétfarkú Kutyapárt jelöltjét is.

 

Pápait arról kérdeztük, hogy milyen témákban kezdeményezné a vitát, de ezt nem akarta elárulni – arra hivatkozva, hogy ha valamilyen csoda folytán legalább hárman vitáznának, akkor nem akarná előnybe hozni a társait azzal, hogy időt hagy nekik a felkészülésre. A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje szerint Pajtók Gábor képességeivel problémák vannak, ezt már több interjún is észrevehették a szavazópolgárok. Bereczről úgy nyilatkozott: ahogy eddig az önkormányzati tevekénységén is meglátszik, úgy a parlamentben is alkalmatlan lesz, ha esetleg ő jutna be. Pápai fontosnak tartja, hogy a Mi Hazánk egy harmadik utat biztosít, illetve szerinte nekik van egyedül normális programjuk.

DSC05854179

Mi történik jelenleg a kampányban?

 

Berecz leginkább a kistelepüléseket járja, de nemrég egy hétvégén át Eger városrészeiben is kopogtattak. Online térben különösen aktív, ami leginkább abban merül ki, hogy bemutatja az egységes ellenzék programpontjait. Március 26-án délelőtt azonban újra egri utcafórumot tart Márki-Zay Péter, méghozzá a Szépasszony-völgyben, illetve ugyanaznap délután érkezik a városba Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője is (ezt az eseményt a Gárdonyi Géza térre hirdették meg).

 

Pajtók Gábor is naponta posztol, közösségi oldala szintén aktív. Különböző cégeknél és kistelepüléseken megjelenik. Legutoljára zártkörű rendezvényt tartottak a moziban, ahol Kövér László beszélhetett a szervezett közönséghez arról, hogy ha békét akarunk, akkor a Fideszre kell szavazni.

 

Pápai Ákos saját maga és néhány segítője nemrég kezdett el plakátolni, illetve szórólapozni, de kisebb matricákkal is megterítették a várost. Az egri Kétfarkúak pedig nagyszabású sávlekötő pikniket rendeznek az Egri úton, szintén szombaton. A MeMo és a Normális Élet Párt jelöltjeinek viszont aligha akadnak plakátjai, eléggé inaktívak.

 

A Heves megyei 1-es választókerület jelöltjei nemrég 10 percet kaptak a városi televíziótól arra, hogy bemutatkozzanak, illetve a legfontosabb programpontjukat ismertessék:

 

(Fotók: Domán Dániel)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló