2024. július 20., Illés

Eger ügye

#eger #fidesz #kövér lászló #pajtók gábor #agria mozi #választás 2022

Kövér László Egerbe jött és azt mondta: ha békét akarnak az emberek, a Fideszre kell szavazni

Szabadi Szabolcs 2022.03.19. 23:30

A házelnök alaposan belehúzott az egri kampányfórumon.

A nem éppen visszafogottságáról ismert Kövér László próbálta meggyőzni a Fidesz egri fórumára érkezőket szombaton, hogy a kormánypárta érdemes szavazni majd április 3-án. Nem volt olyan nehéz dolga, mert az Egert is magában foglaló körzet jelöltje, Pajtók Gábor kampányeseményén csupa Fidesz-szimpatizáns tapsolt az Agria Mozi egyik termében.

 

A Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint Kövér László hangsúlyozta, minden alkalmat megragad arra, hogy felhívja pártja szimpatizánsainak figyelmét: ne csak a voksolásra, de a kampány célegyenesére is hozzanak magukkal még egy embert. Minél több ember vesz részt a kampányban, a mozgósításban, annál nagyobb lesz a siker április 3-án – tette hozzá.     

 

Erre nem csupán és nem is elsősorban a Fidesznek és a KDNP-nek van szüksége, a mostani zavaros világban sokkal inkább magának Magyarországnak – szögezte le Kövér László.

kövér3_eger
Fotók: MTI/Komka Péter

Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: "normális körülmények között egy választás tétje az, hogy értékközösségtől függően a politikai paletta különböző oldalán álló felek milyen jövőképet kínálnak a választóknak". Az alapvető irányokat azonban "jobb esetben egy demokráciában" nem szokták másként meghatározni, és 180 fokos eltéréssel irányokat kijelölni – fogalmazott.

Ez Magyarországon sajnos 32 éve nincs így, de ha lehetett a rendszerváltozáskori ellentéteket, feszültségeket még tovább élezni, növelni, az mára sikerült – értékelt a házelnök. Így ma valóban az a kérdés, hogy előre menjünk-e, vagy hátra – tette hozzá.

 

Sajnos a házelnök arra nem tért ki, hogy az ellentétek fenntartása és fokozása tulajdonképpen a Fidesz egyik legfontosabb politikai eszköze – az állandó ellenségkeresés, a lejárató kampányok és az illúziókeltés, hogy valójában Orbán Viktor és csapata védi meg a magyar embereket. De itt tulajdonképpen arról van szó, hogy a Fidesz kijelöli az álellenségeiket, majd azokkal szemben látványharcot vívnak, majd mindenkit karaktergyilkolnak, akik próbálják felfedni a mocskos taktika részleteit.

 

De vissza Kövér László egri mondandójához: a tudósítás szerint a házelnök azt is elmondta, ha összevetjük, hogy 2010 előtt milyen állapotban volt az ország, és kik azok, akik akkor hazánk történelmének egyik legsúlyosabb, legmélyebb és legösszetettebb válságát okozták, valamint azt, hogy az elmúlt 12 évben mit ért el 11 millió magyar állampolgárral együtt a jelenlegi kabinet, akkor kirajzolódik, hogy "van vesztenivalónk, és van mit megvédenünk". Nem csupán a családpolitika, az önkormányzati politika, az agrárium teljesítőképességének növelése, vagy éppen a közbiztonság tekintetében – jegyezte meg.

 

Arról szintén elfelejtett szólni, hogy egy gazdasági világválság söpört végig 2010 előtt, és bizony azok a kormányok sem voltak jók, de nehéz az akkori gazdasági világállapotokat hitelt érdemlően a fenti módon összevetni egymással. De ha meg is teszik, érdemes lenne a tágabb környezetet is bemutatni, vagyis mindazt, hogy a környező EU-s országok hogyan éltek a kedvező gazdaságpolitikai környezet adta lehetőségekkel és hogyan teljesítenek Magyarországhoz képest.

 

kövér2_eger

Kövér szavai szerint minden kormányzásnál lehet jobbat elképzelni, és a jelenlegi kabinet sem gondolja, hogy hibátlan lett volna akár csak az elmúlt négy évben, azt pedig főleg nem, hogy befejezettnek tekintheti a munkát, mert minden rendben és a helyén van. Szó sincs erről, de 2010 előtt talán egyetlen kormánynak sem sikerült olyan eredményeket elérnie, mint amelyeket az elmúlt négy évben a Fidesz-KDNP pártszövetség fel tud mutatni – emelte ki Kövér László.

A tét azonban sajnos most még ennél is nagyobb – húzta alá, hiszen a Kárpátokon túl háború zajlik. Csak bízni és imádkozni lehet, hogy ne terjedjen át Kárpátaljára és az uniós, illetve NATO-tagországok bármelyikére, mert annak beláthatatlan következményei lennének – jelentette ki.

 

Amennyiben ezt a helyzetet komolyan vesszük, úgy április 3-án arról kell döntenünk: azokra bízzuk–e a következő négy évet, akik eddig is képesek voltak válságok egész sorát jól kezelni a gazdaságitól a világjárványon át a vörösiszap-katasztrófáig – hívta fel a figyelmet. Azokra-e, akik békés, higgadt, a magyarok biztonságára törekvő politikát ígérnek, vagy azok kezébe adjuk sorsunkat, akik össze-vissza beszélve "gyakorlatilag a háborús uszítók sorába állnak", és nem képesek felmérni szavaik súlyát – fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

 

Ehhez már felesleges mit hozzáfűzni, de legalább megtudtuk, hogy a Fidesz a garancia a békés és higgadt politizálásra.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló