2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#orbán viktor #ellenzéki összefogás #kampány #márki-zay péter #mindenki magyarországa mozgalom #miniszterelnök-jelölti vita

Plakáton hirdeti Márki-Zay mozgalma, hogy Orbán nem mer kiállni kormányfőjelölti vitára

Barna Benedek 2022.02.04. 16:22

Országos kampányt indított az MMM.

 

1300 óriásplakáton hívja fel a figyelmet a miniszterelnök-jelölti vita fontosságára a Mindenki Magyarországa Mozgalom – jelentette be pénteki sajttájékoztatóján Bana Tibor, a Márki-Zay Péter-féle mozgalom nyugat-dunántúli koordinátora.

 

A Magyar Hang beszámolója szerint a volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő – aki tavasszal az egyesült ellenzék képviselőjelöltje lesz a  körmendi választókerületben – hangsúlyozta:

minden magára valamit adó demokráciában fontos, hogy a miniszterelnök-jelöltek ütköztessék a véleményüket.

A kormányfőjelölti vita gondolatát hét, az országot járó autóval is népszerűsíteni tudják, amely elmondása szerint a legkisebb településre is eljuttatja ezt az üzenetet. (Márki-Zay egyébként januárban már vitára hívta Orbán Viktort, amire akkor a Fidesz úgy reagált, hogy mivel az ellenzék valódi főnöke szerintük Gyurcsány Ferenc, így az ő "beosztottjával" nem érdemes vitázni.)

 

Bana elmondta: a hivatalosan február 12-én kezdődő kampányban a Fidesznek akár tízszer annyi plakáthelye lehet majd, mint az ellenzéknek, ezért helyezték üzembe az autókat.

mmm-plalat-yt-

"Márki-Zay Pétert azért támadják, mert nem tűri a lopást, Orbán Viktor pedig nem mer kiállni vitára Márki-Zay Péterrel, és beszélni azokról a kérdésekről, amik a magyarokat foglalkozhatják. Hazudnia kellene, az igazságról nem beszélhet, mert az igazság az egészségügy helyzete, az oktatás helyzete, az áremelkedés és a korrupció elképesztő mértéke" – fejtette ki Bana Tibor. 

 

A sajttájékoztatón kétfajta plakátot mutattak be. Az egyiken – amelyet a tató helyszínén, a budapesti, XIV. kerületi Gvadányi úton már kihelyeztek – Márki-Zay Péter látható, és semmi nem utal a szövegében közvetlenül arra, hogy a plakátot kihelyező Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelölti vitát követelne. A felirat azt hirdeti: "Nem tűri a lopást, ezért támadják". Az autón látható plak

plakát kampány mzp

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy február 12-én indul az Egységben Magyarországért, vagyis a teljes ellenzéki pártszövetség részéről is egy óriásplakát-kampány – a mostani kampány az ellenzéki kormányfőjelölt mozgalmának kezdeményezése.

 

(Képek forrása: Márki-Zay Péter / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló