2024. július 25., Jakab Kristóf

Mindenki ügye

#fidesz #márki-zay péter #vita #miniszterelnök-jelölt #egységben magyarországért

Márki-Zay miniszterelnök-jelölti vitára hívta Orbánt, a Fidesz gyurcsányozással reagált

Barna Benedek 2022.01.17. 12:00

Elmarad a nagy összecsapás.

 

Vasárnap este az Egységben Magyarországént néven induló összefogott ellenzék kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt.

Az emberek, legyenek kormánypárti szavazók vagy ellenzékiek, megérdemlik, hogy meghallgathassák azt, aki a következő négy évben Magyarország miniszterelnöke kíván lenni, ezért vitára hívom Orbán Viktort. Álljunk ki az emberek elé, mutassuk meg, milyen országot képzelünk el! Vitassuk meg, hogyan képzeljük a gazdaság, az egészségügy vagy a migráció jövőjét, hogy kiderüljön, ki mit tett valójában, és mit gondol közös otthonunkról, Magyarországról!

– írta a politikus a Facebook-oldalán.

 

Valamivel korábbn, élő videós bejelentkezésében arról beszélt, hogy szerinte a kormányfő ki fog állni egy nyílt vitára, nem teheti meg, hogy ne tegye, hiszen a fideszes szavazók is elvárják Orbántól, hogy álljon ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével egy nyílt vitára.

mzp-orban
Képek forrása: Petróczi Rafael / Azonnali; Orbán Viktor / Facebook

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfő reggel reagált a vitakihívásra, szintén a Facebookon. Tömör válaszában azt írta:

Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.

Megjegyzendő, hogy Hollik néhány hónapja, az ellenzéki előválasztást megelőzően még ugyanilyen magabiztosan állította, hogy Márki-Zay nem Gyurcsány embere, ezért nem is lehet belőle kormányfőjelölt.

 

Mindenesetre az elutasító reakció túlságosan nagy meglepetést nem jelent, mivel Orbán Viktor utoljára 2006-ban állt ki miniszterelnök-jelölti vitára (akkor éppen a Hollik által emlegetett Gyurcsánnyal állt szemben). Amikor a 2018-as választás előtt vitafórumot hirdettek a nagyobb pártok listavezetőinek, Orbán arra hivatkozva nem ment el, hogy nem folytatható valódi vita, mivel az ellenzéki politikusok "az ország legelemibb érdekét sem hajlandóak szem előtt tartani, sőt, minden erővel az ellen tevékenykednek". Márpedig a Fidesz szerint "ilyen feltételek mellett vitatkozni képmutatás, sőt, a szavazók semmibevétele lenne".

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló