2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#felnémet #egri út #magyar kétfarkú kutya párt #mkkp

Két sávot is elfoglaló, kerti székes utcai pikniket vizionál az Egri útra a Kutyapárt

Kovács Dávid 2022.03.24. 09:49

Szeret olyan helyeken lazítani, ahol egyébként nem lehet? Jól esne egy ingyen sör, de nem kíváncsi a béna beszédekre? A kétfarkúak készülnek valamire.

 

Savlekötő helyett sávlekötő névvel rendez pikniket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Heves megyei kirendeltsége a hétvégére, amely során a Felnémeten átvágó 25-ös főút egy szakaszára terveznek kitelepülni – legalábbis erről szól a párt szerdán létrehozott Facebook-eseménye.

 

Az esemény meghívója szerint a párt március 26-án, azaz szombaton, 13 órától a felnémeti Egri út déli szakaszán, a két szélső forgalmi sávot elfoglalva, tart majd utcai pikniket. A kétfarkúak az Egri út páratlan oldalán az 57-es 65-ös házszám közötti szakaszt adták meg helyszín gyanánt, a páros oldalon pedig a 60-tól 68-ig tartót.

egriút-piknik-helyszín
Az esemény leírása szerint valahol itt lehet majd a piknik (Forrás: Google Maps)

A célunk felhívni a figyelmet arra, hogy az Egri út gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, nem biztonságos és nem élhető. Szeretnénk jelezni a döntéshozóknak, hogy több teret kell adni a gyalogosoknak, a kerékpárosoknak, és közben még jól is éreznénk magunkat

– írják a szervezők.

 

Az esemény leírásában a Kutyapárt arra is kitér, hogy a délután során a felsőtárkányi elágazónál található gólyafészeknél villámakcióval szeretnék felhívni a figyelmet a Tárkányi út járda- és zebrahiányára. Az itt élők problémájáról az Egri Ügyek is többször cikkezett, legutóbb februárban, amikor arról írtunk, hogy az érintettek kérvényben fordultak Felnémet városrész önkormányzati képviselőjéhez, Bódi Zsolthoz.

 

A probléma az, hogy a 25-ös főút és a Tárkányi út találkozásánál soha nem épült meg egy fontos járdaszakasz, így a környéken élők kénytelenek egy keskeny, füves mezsgyén, a forgalmas főút és az árok között egyensúlyozva közlekedni, amikor a közeli orvosi rendelőbe és/vagy gyógyszertárba szeretnének gyalogosan eljutni. Ez az állapot akár 40-50 családi ház lakójának életét keserítheti meg nap mint nap, de mivel a felnémeti vasútállomás is a Tárkányi útról közelíthető meg, lényegében az egész városrész problémája ez.

felnémet tarkanyi ut1
A felnémeti gólyafészek és az alatta elvezető ösvény a Tárkányi úton (Fotó: Kovács Dávid)

Az itt lakók problémáját csak tovább fokozta az Egri út forgalmi rendjének változása: mióta a Tárkányi út és az Egri út 32., illetve 37. közötti szakaszon tilos megállni a külső forgalmi sávban, a Felsőtárkány felé vezető út forgalma is megélénkült. A Tárkányi útra kanyarodó járművek sebessége így gyakran jócskán meghaladja az 50 kilométer/órás sebességet – magyarázta nekünk a helyszínen az egyik környékbeli lakos.

Ha egyetértetek a fenti célokkal, vagy csak szeretnétek egy kötetlen, hosszú és unalmas beszédektől mentes demonstráción részt venni, akkor gyertek el gyalog, kerékpárral, babakocsival vagy teveháton, és ha tehetitek, hozzatok magatokkal könnyű kerti székeket, asztalokat, nem guruló vagy repülő játékokat, hangszert vagy más zajkeltő eszközt és olyan ételt-italt, amit szívesen fogyasztanátok. 

– olvasható a meghívóban, amiben biztonságos közterületet, zenét, jó hangulatot, sok krétát, ingyen sört és teát, valamint kutyapártos cuccokat is ígérnek.

 

(Indexkép: Google Maps)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló