2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#horváth lászló #választás 2022 #dudás róbert

A gyöngyösi körzet fideszes helytartója az istennek sem hajlandó vitázni az ellenzék jelöltjével

Kovács Dávid 2022.03.20. 16:58

Horváth László eddig minden megkeresést visszautasított. Szerinte az ellenzéki összefogás gyöngyösi jelöltjének, Dudás Róbertnek nem vele, hanem inkább az ellenzék miniszterlenök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel kellene vitáznia.

Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője többszöri megkeresésre sem vállalta a vitát legnagyobb riválisával, Dudás Róberttel, aki a Heves megyei 2-es számú választókerület közös ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje.

 

Erről a Gyöngyösi TV számolt be nemrég a Facebook-oldalán: a városi tévé élő választási vitát szeretett volna szervezni a Heves megyei 2. egyéni választókerület két jelöltjének, Dudás Róbertnek és Horváth Lászlónak. Szerették volna személyesen, élőben is megkérdezni őket a választókerület legfontosabb ügyeiről, a tervük egész konkrétan az volt, hogy egy moderált vita keretein belül mindkét jelölt számára platformot biztosítsanak arra, hogy ismertessék programjukat, céljaikat egy esetleges győzelem esetén.

 

A városi tévé közlése szerint a Heves 2-es körzet ellenzéki jelöltje, Dudás Róbert ugyan elvállalta a felkérést, a fideszes Horváth László azonban közölte, hogy nem hajlandó vitázni a kihívójával. Horváth ezt az elhatározását (és elhatárolódását) egy hosszabb Facebook-bejegyzéssel is nyomatékosította, amelyben azt állítja, hogy a Vona Gábor helyébe lépő Dudás a gyöngyösi televíziót felhasználva igyekszik választási vitát szervezni, szerinte az ellenzék helyi jelöltjének azonban nem vele, hanem egyenesen az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével kellene inkább vitáznia.

Egyetértek, legyen vita: Dudás Róbert és Márki-Zay Péter között! (...) Ez a felkérés nagyszerű alkalom, hogy tisztázzunk egy fontos kérdést. Ahhoz, hogy érdemi vitát lehessen folytatni, Dudás Róbertnek meg kellene vitatnia a baloldal miniszterelnök-jelöltjével, hogy milyen álláspontot képviselnek térségünk létfontosságú ügyeiben. Nyilatkozataik ugyanis fajsúlyos kérdésekben ellentétesek: valamelyikük nem mond igazat

– írja ebben.

 

Akit ennél részletesebben is érdekel az érvelés, az a hivatalos "Horváth Laci" Facebook-oldalon teljes egészében elolvashatja azt:

 

🤝Egyetértek, legyen vita: 🔻Dudás Róbert és 🔻Márki-Zay Péter között! 🔻Dudás Róbert, a baloldal képviselőjelöltje, a...

Közzétette: Horváth Laci – 2022. március 19., szombat

 

 (Indexkép: Horváth László / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló