2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#elkerülő út

Nyílt levélben kérik az önkormányzatot az elkerülő út ügyében egri lakosok, hogy segítsen

Csarnó Ákos 2022.09.15. 17:07

Nagy a csend az önkormányzatnál az elkerülő út ügyében.

 

Korábban írtunk arról, hogy az egri elkerülő út nyomvonalai nem arattak osztatlan sikert a város lakói között, főleg azok között nem, akik telke, háza mellett nem nagy távolságban vezetne az út. Pár tevékeny egri lakos - pontosabban a Egri Kertvárosért Civil Társaság - felkarolta a kérdést, aláírásokat gyűjtöttek (jelenleg 2600 aláírásuk van továbbá 500 kiskorú is). Érveltek, hallatni szerették volna a hangjukat a „kék” nyomvonal mellett, de a kérdés elülni látszott az utóbbi hetekben-hónapokban. Sérelmezik, hogy az önkormányzat részéről semmilyen reakciót vagy segítséget nem kapnak, ezért nyílt levéllel fordulnak Eger Közgyűlése felé.

 

Az elmúlt hónapokban azt tapasztaltuk, hogy a nyomvonalról folytatott lakossági kommunikáció egyoldalú a részünkről, az Önkormányzat részéről nem tudunk megfelelő partnert találni a dialógushoz. Úgy véljük, hogy minden igyekezetünk ellenére nem tudunk kihez fordulni. A képviselők közül többen meghallgatnak minket, de felelőse az elkerülő út témájának jelenleg nincs.

 

Ennél tovább is mennek a civilek ugyanis felelős kinevezését várják el a város vezetésétől.

 

 

Kérjük Eger Város Közgyűlését, hogy a tagjai közül jelöljön ki egy alpolgármestert vagy egy önkormányzati biztost, aki a NIF, illetve jogutódja felé, valamint Magyarország Kormánya irányában az Egri Elkerülő Út ügyében eljár, és Eger város polgárainak érdekeit képviseli, aki a mi megkereséseinkre is válaszol, és hivatalos tárgyalópartner a helyhatóság részéről.

 

A városnak szüksége van egy elkerülő útra, de nem szabad még egyszer elkövetni azt a hibát, ami a Rákóczi és Vörösmarty utakra jellemző – üzenik a kertvárosiak, akik összefogtak, hogy megvédjék az életterüket - írták korábban a civilek. Szerintük az érintett területeken lakók egyöntetű véleménye az, hogy Egernek szüksége van elkerülő útra, de nem szabad még egyszer elkövetni azt a fatális hibát, ami a Rákóczi útra és a Vörösmarty útra jellemző. Az elkerülő út csak akkor fogja elérni a célját, ha a lakott területek forgalmát csökkenti! (...) Senkinek nincs szüksége arra, hogy a sűrű forgalmat egyik lakott területről a másik lakott területre vigyük. (...) Mottónk, hogy a zaj és légszennyezés nem válogat világnézet alapján.

 

Az Egri Kertvárosért Civil Társaság nyílt levelét itt is olvashatják.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló