2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#előválasztás #mirkóczki zita #kunhalmi ágnes

Mirkóczki Zita: Nyitrai Zsoltnak rég lejárt az ideje, akárcsak a Fidesznek

Keller Richárd 2021.05.07. 00:51

Megalakultak a helyi bizottságok és az MSZP-Párbeszéd közös előválasztási miniszterelnök-jelöltje is hamarosan bejelenti indulását – tudtuk meg az MSZP-Párbeszéd országjáró körútjának egri sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a hivatalos egri jelöltjüket.

"Az MSZP és a Párbeszéd közös előválasztási jelölteket indít szeptemberben, és itt is megtaláltuk erre a megfelelő személyt" – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes csütörtökön Egerben.

Az MSZP-Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: egy harcos oroszlánt kaptak Mirkóczki Zita személyében, mert az egri képviselőasszonynak nagy szerepe volt abban, hogy az ellenzéki összefogás győzni tudott Egerben a Fidesz ellen a 2019-es önkormányzati választásokon. "Zita máig folyamatosan harcol a mérhetetlen kormányzati elvonás ellen, amely a várost sújtja" – tette hozzá Kunhalmi.

Kiemelte: Mirkóczki Zitával egyetértenek abban, hogy le kell váltani a Fideszt a jövő évi országgyűlési választásokon, mint fogalmazott: az urizáló oligarchák helyett az embereknek kell újra főszerepet adni, és ellentétben a mostani fideszes gyakorlattal, az uniós forrásokat a kis- és középvállalkozások között kell elosztani. Eger a tudás városa is, ezért minél nagyobb anyagi támogatást érdemel a város, új kreatív iparágakat kell létrehozni és minél több munkahelyet teremteni – sorolta Kunhalmi Ágnes.

 

A két párt közös előválasztási miniszterelnök-jelöltjével kapcsolatban a társelnök elmondta: talán már csak napok kérdése, hogy a bejelentés megtörténjen. 

Mirkóczki Zita, az MSZP-Párbeszéd hivatalos előválasztási képviselőjelöltje arról beszélt, hogy szerinte sorsdöntő lesz a jövő évi országgyűlési választás, az igazi tét az, hogy folytatódik-e az "urambátyám-politika", vagy újraépülhet a demokratikus rendszer. Elmondta: az egyik lefontosabb célja egy bérlakásprogram indítása, mert Egerben csaknem négyszázan várnak bérlakásra.

Szívügyem, hogy pályakezdők is kaphassanak ilyen lakást, legyen szó akár rendőrről, óvodapedagógusról vagy tanárról, mert sajnos nem mindenki tud Családi Otthonteremtési Kedvezményt igényelni 

– fogalmazott Mirkóczki Zita. Hozzátette: a minimálbért pedig adómentessé kell tenni, amely a kiskeresetűek számára havi 20-25 ezer forint többletet is jelenthet. Példaként említette még az oktatás és a kultúra ügyét, amelyek sokkal több anyagi forrást érdemelnek, illetve a nyugdíjasok igényeit is sokkal jobban kiszolgálnák, mint a jelenlegi kormányzat.

 

Portálunk érdeklődésére Mirkóczki Zita elmondta: a helyi előválasztási bizottság is megalakult és felkészült az őszi előválasztásra.

Arra a kérdésünkre, hogy befolyásolja-e az ellenzék előválasztási stratégiáját Egerben a hír, miszerint a Fidesz nem Nyitrai Zsoltot indítja majd a 2022-es választásokon, így reagált: Nyitrai Zsoltnak rég lejárt az ideje, akárcsak a Fidesznek, így az MSZP-Párbeszédnek nem is kell velük foglalkozniuk, csak a saját zöld-szociális programuk megismertetésére és megvalósítására koncentrálnak.

(A közelmúltban portálunknak adott interjújában beszélt először Mirkóczki Zita arról, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson. A beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló