2023. január 30., Martina

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #komlósi csaba #pártpolitika

Szégyent emlegetett és keményen visszavágott Eger polgármestere az őt kritizáló képviselőnek

2021.03.12. 18:38

Mirkóczki Ádám szerint már a választási kampányban azt ígérte, hogy pártpolitikától mentesen fogja vezetni a várost.

– Az én ötletem volt, én kezdeményeztem, hogy ne párt-, hanem egyesületi színekben induljunk a 2019-es önkormányzati választásokon. Minden, a kampányban tett kijelentésemet, interjúmat vissza lehet idézni. Már akkor azt mondtam, hogy pártpolitikától mentes városvezetést képzelek el - reagált az Egri Ügyeknek Mirkóczki Ádám egri polgármester Komlósi Csaba felhívására, amelyben arra kérte az ellenzéki pártok helyi képviselőit, amelyeknek nevét és logóját Mirkóczki Ádám polgármesteri kampánya során használta, hogy nyilatkozatban határolódjanak el tőle, valamint kezdeményezte az Egységben a Városért Egyesület elnökségének összehívását. Az egri városvezető ugyanis egy interjúban, több mondatával is beleszállt az egyesület mögött álló ellenzéki pártokba és név szerint bírálta a Momentumot és a Jobbikot is.

mirkózcki ádám fb közgyűlés

– Az Egységben a Városért Egyesület szégyene, hogy Komlósi Csaba árulása és frakcióból való kilépése után még bármit kezdeményezhet ebben az egyesületben, hiszen abban a pillanatban ki kellett volna zárni. Egy olyan ember ne oktasson ki ellenzékiségből, aki az elmúlt másfél évben egyetlen egy közgyűlési vitában vagy sajtótájékoztatón, illetve egyetlen politikai tettében sem konfrontálódott a helyi Fidesszel - mondta lapunknak Mirkóczki, aki emlékeztetett: az ellenzéki pártok most hevesen védelmező Komlósi Csaba volt az első, aki a győztes önkormányzati választás után kilépett a pártjából, az LMP-ből.

 

– Javaslom a pártpolitikát elhagyni nem akaró képviselők számára az esküjük szövegének újraolvasását és értelmezését, ugyanis én sem a kormány, sem az ellenzék, sem a pártok neveit nem látom benne - tette hozzá a polgármester. Az eskü szó szerinti szövege egyébként a következő volt Egerben:

„Én, (eskütevő neve) becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; (képviselői, polgármesteri, alpolgármesteri) tisztségemből eredő feladataimat Eger település fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. (Az eskütevő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!”.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló