2023. február 3., Balázs

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #komlósi csaba

Összehívná az Egységben a Városért elnökségét Komlósi Csaba a polgármester kijelentései miatt

Molnár Richárd 2021.03.12. 14:35

Kiverte a biztosítékot Mirkóczki Ádám ellenzéki pártok bíráló nyilatkozata.

A mai nap folyamán, mint az Egységben a Városért Egyesület elnökségének tagja kezdeményeztem az egyesület elnökségének mielőbbi összehívását! Lépésemet elsődlegesen Mirkóczki Ádámnak az egyesület elnökségi tagjának a sajtóban megjelent nyilatkozatai indokolják, amelyek véleményem szerint ellentétesek az egyesület létrehozásának céljaival és szellemiségével - írta közleményében Komlósi Csaba, független egri önkormányzati képviselő, reagálva Mirkóczki Ádám polgármester Magyar Hangnak adott interjújára. Az egri városvezető több mondatával is beleszállt az ellenzéki pártokba, illetve azok politikai üzeneteibe, és név szerint bírálta a Momentumot és a Jobbikot is.

 

Csakhogy az Egységben a Városért Egyesület éppen az ellenzéki pártok (MSZP, DK, Momentum, LMP, Jobbik) ernyőszervezeteként alakult és győzött a 2019. októberi önkormányzati választáson: megszerezték a közgyűlési többséget és polgármesterré választották jelöltjüket, az akkor még a Jobbikban politizáló Mirkóczki Ádámot. Mirkóczki azonban 2020-ban kilépett a Jobbikból (ahogy az Egységben a Városért jelöltjeként képviselővé választott Komlósi is az LMP-ből), majd nyilatkozataival egyre határozottabban kezdett távolodni az ellenzéki pártoktól, például a Karácsony Gergely budapesti főpolgármester által vezetett önkormányzati mozgalomtól. Az Egri Ügyeknek adott év végi interjújában kifejtette, hogy nem akarja Egert az országos politika terepévé változtatni, illetve beállni az ellenzék kampányába.

mirkózcki ádám fb közgyűlés
Mirkóczki Ádám

 

Komlósi Csaba és a Momentumban politizáló Keresztes Zoltán képviselők tavaly ősszel léptek ki az Egységben a Városért frakciójából, ezzel megszűnt az egyesület közgyűlési többsége. A két képviselő ugyanis bírálta Mirkóczki Ádám vezetési stílusát, mert szerintük a polgármester nem vonta be a fontos döntésekbe az Egységben a Városért képviselőit, így az ellenzéki pártokat sem. Komlósi azonban megtartotta pozícióját az egyesületben és függetlenként politizált tovább.

komlósi2
Komlósi Csaba (középen)

 

"Bár városunk jelenlegi polgármestere az egyesület jelöltjeként, az ellenzéki pártok és szavazók támogatásával jutott pozíciójához, most mégis egy pártok felett álló vezető szerepében tetszeleg, kijelentve, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének. Ezért felszólítom az EVE önkormányzati frakcióvezetőjét és frakciójának megmaradt tagjait, hogy vonják le a megfelelő következtetéseket és gondolják újra a város polgármesterével való további együttműködésüket! Továbbá felkérem mindazon pártok helyi képviselőit, amelyeknek nevét és logóját Mirkóczki Ádám polgármesteri kampánya során használta, hogy nyilatkozatban határolódjanak el tőle!" - írta pénteki közleményében Komlósi.

 

Tavaly decemberben még Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán is azt nyilatkozta, hogy nem akarnak előrehozott önkormányzati választást Egerben. Az Egységben a Városért Egyesületnek már nincs közgyűlési többsége, és ha tovább bomlik a frakció, elképzelhetővé válhat, hogy a közgyűlés többségi döntéssel feloszlatja magát, és akkor viszont új választást kell kiírni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló