2023. április 1., Hugó

Eger ügye

Felbomlott a szövetség, két képviselő is kilépett az Egert irányító frakcióból

2020.10.30. 15:00

Keresztes Zoltán és Komlósi Csaba önkormányzati képviselő kilépett a várost vezető frakcióból.

 

Komlósi Csaba (független) és Keresztes Zoltán (Momentum) egri önkormányzati képviselők pénteken közös sajtótájékoztatójukon jelentették be a Városháza előtt, hogy kilépnek a várost irányító Egységben a Városért Egyesület frakciójából. Az egyesület volt az az ernyőszervezet, amely mögé felsorakoztak Egerben az ellenzéki pártok, és amelynek képviselő-, valamint polgármesterjelöltet állított az akkor még jobbikos Mirkóczki Ádám személyében a 2019-es őszi önkormányzati választáson. Azóta mind Mirkóczki, mind Komlósi kilépett a pártjából, utóbbi pedig közelmúltban az Egységben a Városért frakció vezetéséről is lemondott.

 

Mint a pénteki sajtótájékoztatón elmondták, szerették volna meghaladni az előző ciklusok városvezetési módszereit, de úgy látják, hogy belülről nem tudják ezt végrehajtani. Felelősként Mirkóczki Ádám polgármester vezetési stílusát, döntéseit említették. Komlósi kiemelte, hogy sok döntésről nem volt tudomása már akkor sem, amikor még ennek a frakciónak volt a vezetője, de azóta még kevesebb információja van a város ügyeit illetően.

 

Komlósi Csaba középen, Keresztes Zoltán a mögötte lévő sorban, jobbra 

 

Keresztes Zoltán a konstruktív ellenzékiségben látja a megoldást, ezért az egyesület tagja marad. Ő is kiemelte, hogy a polgármester az Egységben a Városért Egyesület frakciójának kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a Városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél. Keresztes azt is felhozta, hogy a polgármester kezdeményezésére az önkormányzat cégeit egy ernyőszervezet, az EVAT Zrt. alá helyezik át, melyek így kikerülnek az egriek által választott közgyűlés kontrollja alól. Ez a fideszes városvezetési trükköket idéző megoldás jelentősen rontja a közpénzekkel gazdálkodó önkormányzati cégek átláthatóságát, legalábbis Keresztes szerint.

 

 

Megválasztották az Egert irányító frakció új vezetőjét

Komlósi Csaba lemondása után választott új frakcióvezetőt az Egységben a Városért Egyesület képviselőcsoportja. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a koronavírus-járvány után tartott első egri közgyűlésen Komlósi Csaba lemondott az Egységben a Városért Egyesület frakcióvezetői pozíciójáról. A képviselő portálunknak nyilatkova ezt azzal indokolta, hogy mást gondol a városvezetés módjáról és a polgármesteri szerepről, mint Mirkóczki Ádám.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló