2023. június 5., Fatime

Eger ügye

Megválasztották az Egert irányító frakció új vezetőjét

2019.11.30. 00:00

Komlósi Csaba lemondása után választott új frakcióvezetőt az Egységben a Városért Egyesület képviselőcsoportja.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a koronavírus-járvány után tartott első egri közgyűlésen Komlósi Csaba lemondott az Egységben a Városért Egyesület frakcióvezetői pozíciójáról. A képviselő portálunknak nyilatkova ezt azzal indokolta, hogy mást gondol a városvezetés módjáról és a polgármesteri szerepről, mint Mirkóczki Ádám. Komlósi a veszélyhelyzet idején született több polgármesteri döntéssel nem értett egyet, mint ahogy azzal sem, hogy állítása szerint ezek meghozatalába a frakciót nem kellően vonta be Mirkóczki. Ugyanakkor a képviselő hozzátette: úgy érzi, le is zárta frakcióvezetői munkáját annak a szabályzatnak a létrehozásával, ami meghatározza a további közös közgyűlési munka kereteit.

 

Az előző frakcióvezető kijelentései után megkerestük a városvezetést, akkor Mirkóczki Ádám polgármester így reagált: "Komlósi Csaba, miután ismét megválasztottuk frakcióvezetőnek, egy hét eltelte után jelezte nekem is és a frakciónak is, hogy a  továbbiakban nem kívánja betölteni a frakcióvezető tisztséget, amit tudomásul vettem. Az eddigi frakcióvezetői tevékenységét köszönöm, az önkormányzatnál végzett munkáját, törekvéseit a lehetőségekhez képest továbbra is támogatni fogom".

 

Már meg is van az új frakcióvezető

 

Az Egységben a Városért Egyesület képviselőcsoportja ezt követően Földvári Győzőt választotta meg új frakcióvezetőjüknek – tudtuk meg kedden. Portálunk megkereste a DK önkormányzati képviselőjét, akit először elődje távozásáról kérdeztünk. "Komlósi Csaba tanácsnok úrral a második ciklusunkat töltjük a közgyűlésben, az előző ciklusban is egy frakcióban dolgoztunk, ahol ő vezette a képviselőcsoportot. Elvi ügyekben és ügyek mentén is mindig határozott kiállást tanúsított, jelen időszakban is így dolgozott. Ahogy indoklásában már korábban elmondta, frakciótagként kisebb kötöttséggel tudja segíteni a közös munkát" – nyilatkozta Földvári Győző.

 

Földvári Győző (balra) a várost irányító frakció új vezetője. Fotó: Egségben a Városért Egyesület Facebook-oldala

 

Arra a kérdésünkre, hogy egyetért-e Komlósi Csaba lemondásakor hangoztatott kijelentéseivel, így reagált Földvári Győző: "A vészhelyzet egy eddig ismeretlen feladat elé állított mindenkit. Polgármester úr mint egyszemélyes közgyűlés hozta meg a szükséges döntéseket. Természetesen utólag már mindenki számára világossá vált, hogy bizonyos kérdésekben szükség lett volna az egyeztetésre. A  jövőre vonatkozóan mindenki levonta a szükséges tanulságokat, a kérdéses pontok pedig megbeszélésre kerültek".

 

Földvári Győző elmondta, a közös munka biztosított az elkövetkezendő időben az előző frakcióvezető által készített és a frakciótagok által elfogadott szabályzat keretein belül. A járvány miatt kialakult helyzet legsürgetőbb teendői között pedig azt említette, hogy szerinte a legfontosabb feladat a költségvetés újragondolása, "megtalálni azt a lehetőséget, amellyel pótolni lehet a kiesett bevételeket, ezek mintegy 1,3 milliárd forintnyi hiányt mutatnak".

 

Az új frakcióvezető kiemelte: az Egységben a Városért Egyesület arra törekszik, hogy számos területen jelen legyen a város életében, mint ahogy a veszélyhelyzet alatt is aktív munkát végeztek, egyebek közt segítették a rászorulókat, több alkalommal osztottak tartós élelmiszercsomagot is.

 

A csütörtöki egri közgyűlés legfontosabb momentumai néhány percbe sűrítve - VIDEÓ

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló