2023. december 9., Natália

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #választás2024eger

Mirkóczki Ádám újraindulna a polgármesterségért

Csarnó Ákos 2023.03.18. 10:50

Legalábbis jelenleg úgy látja, hogy igen.

 

Eger polgármestere a Magyar Hang lapnak nyilatkozott így és azt is hozzátette a lapnak, hogy civil ernyőszervezettel a háta mögött képzeli el az újraindulást és nem pártokkal. Ugyan-úgy, mint  a korábbi, '19-es választások alkalmával.

 

2019-ben Mirkóczki Ádám az Egységben a Városért Egyesület színeiben indulva megynyerte az önkormányzati választást és Habis Lászlót maga mögé utasítva lett Eger polgármestere. A 18 tagú testületből pedig további 9 helyen tudott az Egyesület jelöltet bejuttatni a Közgyűlésbe, ezzel többséget tudott biztosítani a város vezetéséhez.

 

A béke nem tartott sokáig, azon túl, hogy a vereségtől sértődött FIdesz-KDNP az első pillanatban rúgta rá az ajtót az új városvezetésre már tavasszal menesztette furcsa körülmények között saját alpolgármesterét, Mirkóczki Zitát, majd a frakcióból két képvislő is kilépett - Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán - , hivatkozva többek között arra is, hogy a járvány alatt milyen vezetési stílust engedett meg magának a polgármester és új aljegyzőt neveztt meg Spisák György személyében.

 

A covid-hatalomtól megrészegült polgármester újabb mérföldkőhöz jutott, amikor bejelentette, hogy immáron nem tekinti magát az ellenzék részének, ezzel egyenesen szembemenve azokkal, akik a hatalomba segítették a Fidesz-KDNP kormánypártokkal szemben. 

Eger polgármesterének tekintem magam. Nem pártokra és nem ideológiákra tettem esküt városvezetőként, hanem Eger fejlődésére - jegyezte meg a lapnak.

A következő lépés a jelölő szervezetből való kizárása volt, amire azzal válaszolt, hogy a várost vezető frakcióból kilépett (a két alpolgármesterével együtt). A 2021-es év vége és a 2022-es év eleje pedig azzal telt el, hogy a Fideszes helyi országgyűlési képviselőt, Pajtók Gábort segítendő legyalulta korábbi barátját és alpolgármesterét, Berecz Mátyást, aki DK-s színekben indult országgyűlési képviselőjelöltként a '22-es választásokon.

 

Azóta a polgármester elveszítette a közgyűlési többségét, az ún. városvezetés ellenében összeállt koalícióval gyakorlatilag hetente újabb és újabb botránypolitizálásba hajszolta az egri közéletet, akár joggal, akár sértődöttségtől fűtötten, amihez teljes jogú partnert talált ellenfeleiben.

 

Az egri közéleti csatározások alaposan kikezdték minden oldal, minden politikai formáció képviselőjeét, itt egy szavazás is folyik, hogy - a többször elhagzott felbvetés értelmében - kinek kéne lemomdania a képviselőségről, pozíciójáról.

 

indexkép: MTI

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló