2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #mirkóczki zita

Mirkóczki Zita megelégelte a polgármester hanyagságát

Domán Dániel 2022.01.25. 17:31

A képviselő szerint a közgyűlés tagjai és Eger város lakói sem rendelkeznek kellő információval a jövőben történő fejlesztésekről, ezért most egy előterjesztéssel véget vetne a problémának. A polgármestert az elmúlt két évben számos kritika érte azért, mert nem számol be a munkásságáról és információkat tart vissza a képviselőktől.


2021 júniusában nyújtott be Mirkóczki Zita (EVE, MSZP) előterjesztést Eger 2021-2027 évi fejlesztési programjainak előkészítésére. A közgyűlés elfogadta, a határozat így arról szól, hogy a Városi Urbanisztikai, Kulturális és Szociális Bizottság felügyeli majd a helyi fejlesztési stratégia felülvizsgálatát és a hét évre szóló városfejlesztési programterv elkészítését. A határozat szerint a Mirkóczki Ádám polgármester felel ennek a munkacsoportnak a létrehozására a TOP Plusz pályázati programok előkészítésében.


Mirkóczki Zita elmondta, hogy a képviselők nem rendelkeznek kellő mennyiségű információval a 2021-2027 fejlesztési programok előkészítésével kapcsolatban, és a polgármester nem tájékoztatja rendszeresen a testület tagjait a jelenleg futó pályázatok aktuális helyzetéről. Ez a pályázati program uniós forrásokból táplálkozik, Eger életében rendkívül fontos lehet, a benne szereplő célok alapjaiban változtathatják meg Eger városának sorsát. A tartalma a folyamatos munkák miatt állandóan változik, a programok olyan területekre koncentrálnak, mint a kultúra és kreatívipar, fenntartható városfejlesztés, infrastrukturális fejlesztések, gazdaság és turizmus. Az ehhez kapcsolódó anyag még nem elérhető, amint publikussá válik, elemezni fogják a megfogalmazott fejlesztéseket.

Mirkóczki Zita ezzel kapcsolatban arra kéri Mirkóczki Ádám polgármestert, hogy a további közgyűlések napirendjén minden alkalommal szerepeljen a fejlesztésekre és elképzelésekre vonatkozó tájékoztató, illetve a polgármester számoljon be arról, hogy a tárgyban milyen egyeztetéseket folytat vagy folytatott és milyen intézkedéseket tett az ügyek érdekében.

A képviselőkifogásolja, hogy a polgármester sokszor kész tények elé állítja a képviselőket és nem rendelkeznek kellő információkkal ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak. Egy ilyen emlékezetes intézkedés legutóbb december ötödikén történt, amikor Mirkóczki Ádám hamarabb jelentette be a szinte ingyenes tömegközlekedést az egriek számára, mielőtt még a közgyűlési határozat erről megszületett volna. 


Mirkóczki Zita erről az ügyről bővebben saját videójában is beszél, illetve további előterjesztésekről is többet tudhatunk meg:

 


Január 27-én, az év első közgyűlésén 14 napirendi pontot tárgyalnak majd a képviselők. Szó esik majd például térfigyelőkamerákról, a Bartakovics Béla Közösségi Ház túlárazott bérleti szerződéséről, a Bárány uszoda ideiglenes lefedéséről, de még borozni is fog a testület, amikor kiválasztják az év Magisztrátus borát. A csütörtöki közgyűlés többi témájáról az önkormányzat oldalán lehet tájékozódni.

 

(Indexfotó: Domán Dániel)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló