2023. március 21., Benedek

Vélemény

#eger #városháza #szavazás #választás2024eger

Ön szerint kinek kellene lemondania a Közgyűlési tagságáról? - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2023.03.02. 08:31

Ki távozzon? Ki maradjon?

Nem akarunk jelzőket használni az egri közéletben megnyilvánuló politikai szereplőkre, de azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy városi szintű közmegegyezés van arról, hogy az Egert képviselő testület, a Közgyűlés közéleti, szakmai, politikai színvonala hatalmasat zuhant. Sokan nem csak ezt gondolják, hanem azt is, hogy a város vezetése béna kacsaként próbál evickélni a túlélést jelentő ’24-es választás felé, míg mások szerint a közgyűlési többség vezeti jéghegynek a várost.

 

Többször felmerült, hogy a polgármester, alpolgármesterek illetve a képviselők mondjanak le, a polgármester többször javasolta a Közgyűlés feloszlását, többen javasolták a polgármester és körének lemondását illetve még indítvány is született arról, hogy esetleg bíróság mondja ki a plgármester alkalmatlanságát.

 

Leírhatatlan káosz uralkodik az ún. városvezetésen belül mint ahogyan a közgyűlési többség sorai között is. Tényszerű azonban, hogy a város vezetője a polgármester, mint ahogy az is, hogy elvesztette a többségét a Közgyűlésben.

 

Egyre hangosabbak azok a hangok, amik szerint a város vezetése, működtetése veszélybe került és ideje lenne egy időközi választásnak, hogy kiderüljön és egyszer és mindenkorra rendeződjenek az erőviszonyok, hogy ki vezeti ezt a várost. A polgármester szerint mindenki alkalmatlan a képviselők közül, aki nem azt gondolja, amit ő, a képviselők jelentős többsége szerint viszont a polgármester „vezeti az autót szemben a forgalommal”.

 

Ön szerint kinek kellene lemondania a Közgyűlési tagságáról?

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló