2023. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Vélemény

#eger #városháza #szavazás #választás2024eger

Ön szerint kinek kellene lemondania a Közgyűlési tagságáról? - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2023.03.02. 08:31

Ki távozzon? Ki maradjon?

A szavazás lezárult, az eredmények itt tekinthetők meg.

 

Nem akarunk jelzőket használni az egri közéletben megnyilvánuló politikai szereplőkre, de azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy városi szintű közmegegyezés van arról, hogy az Egert képviselő testület, a Közgyűlés közéleti, szakmai, politikai színvonala hatalmasat zuhant. Sokan nem csak ezt gondolják, hanem azt is, hogy a város vezetése béna kacsaként próbál evickélni a túlélést jelentő ’24-es választás felé, míg mások szerint a közgyűlési többség vezeti jéghegynek a várost.

 

Többször felmerült, hogy a polgármester, alpolgármesterek illetve a képviselők mondjanak le, a polgármester többször javasolta a Közgyűlés feloszlását, többen javasolták a polgármester és körének lemondását illetve még indítvány is született arról, hogy esetleg bíróság mondja ki a plgármester alkalmatlanságát.

 

Leírhatatlan káosz uralkodik az ún. városvezetésen belül mint ahogyan a közgyűlési többség sorai között is. Tényszerű azonban, hogy a város vezetője a polgármester, mint ahogy az is, hogy elvesztette a többségét a Közgyűlésben.

 

Egyre hangosabbak azok a hangok, amik szerint a város vezetése, működtetése veszélybe került és ideje lenne egy időközi választásnak, hogy kiderüljön és egyszer és mindenkorra rendeződjenek az erőviszonyok, hogy ki vezeti ezt a várost. A polgármester szerint mindenki alkalmatlan a képviselők közül, aki nem azt gondolja, amit ő, a képviselők jelentős többsége szerint viszont a polgármester „vezeti az autót szemben a forgalommal”.

 

Ön szerint kinek kellene lemondania a Közgyűlési tagságáról?

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló