2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #gárdonyi kert #közpark

Megújult és közparkká alakult az egri Gárdonyi kert – FOTÓK

2021.01.28. 16:04

Csütörtökön hivatalosan is átadták a város új közösségi terét.

Egy pályázatnak köszönhetően többgenerációs közparkká alakult az egri vár szomszédságában lévő Gárdonyi kert, mely a lakosok széles körének aktív szabadidős, kulturális és közösségi igényeit ki tudja szolgálni, és kiteljesíti a közösségi helyszín szerepet. A nyugodt környezetű, igényes szabadidő eltöltésre alkalmas közösségi tér egyaránt helyet ad a családok, a fiatalok és az idősebb korosztály számára.

DSC06789-1
Fotók: Domán Dániel

 

A közparki funkció fontos eleme a kert hasznosításának: a környékbeliek, illetve a városban élők és az Egerbe látogató turisták szabadon használhatják a park területét, kültéri bútorait, szervezhetnek családi, baráti, kisközösségi programokat. Ugyanakkor lehetőség van koncentrált kulturális, közművelődési, közösségépítő programok szervezésére is, melyek lehetőséget biztosítanak a magas színvonalú kultúraközvetítésre.

DSC06793-1

A beruházás részeként az ingatlan nyugati felében egy új, könnyűszerkezetes, fedett, nagy részben nyitott pavilon épült. A kertépítészeti beavatkozások során a kerítést felújították, megújult a növényzet és a járófelületek, emellett kerti bútorok, alternatív pihenőhelyek kerültek a kertbe, ahol kisebb közösségek számára közösségi tereket alakítottak ki. 

DSC06791-1

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, konzorciumban, valósult meg a Dobó István Vármúzeum, az Eger Vára Barátainak Köre Egyesület és az Arkt Építész- és Művészeti Egyesület közreműködésével, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetésével. A beruházást az Európai Unió 111 millió forint vissza nem térítendő forrással támogatta.

DSC06798-1

 

DSC06800-1

 

DSC06807-1

 

DSC06770-1

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló