2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #nyomozás #polgármesteri rendeletek #hűtlen kezelés

Megszüntették a nyomozást Mirkóczki Ádám polgármesteri rendeleteinek ügyében

Barna Benedek 2022.02.14. 18:31

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt vizsgálódtak egy magánszemély feljelentése nyomán, de nem találtak bűncselekményt.

 

Az egri közgyűlés tavaly júliusban úgy döntött, hogy a megyei kormányhivatalhoz fordulnak, vizsgálja meg Mirkóczki Ádám polgármester rendkívüli jogrend idején hozott rendeleteit, amelyek kapcsán felmerült, hogy törvénysértőek lehettek.

 

Az időközben a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjévévé váló dr. Pajtók Gábor vezette kormányhivatal a polgármesteri döntések többsége esetében nem állapított meg törvénysértést, három üggyel pedig az Állami Számvevőszékhez fordultak.

 

Időközben ugyanakkor a rendőrség is nyomozni kezdett az ügyben, miután egy magánszemély feljelentést tett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság három ügyben indított nyomozást hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt.

mirkoczki-mti-komka-péter--
Fotó: Komka Péter / MTI

Az EgerInfo portál most arról számolt be, hogy a napokban

a szomszédos megye rendőr-főkapitányságának Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya lezárta és bűncselekmény hiányában megszüntette mindhárom nyomozást.

Az oldal cikke szerint a három ügy, amelyben vizsgálódtak, az ingyen parkolás bevezetése, továbbá egy Árnyékszala úti, valamint egy Széchenyi úti ingatlan értékesítése volt.

 

"Kezdettől tudtam, hogy semmiféle jogszerűtlenség nem történt, hiszen tisztában voltam a döntéseimmel és azok hátterével" – nyilatkozta Mirkóczki Ádám a hírre reagálva.

 

A városvezető ezúttal is elismételte korábbi állítását, miszerint szerinte egyes képvielők Eger érdekével szemben lépnek fel – Oroján Sándort, Mirkóczki Zitát és Pápai Ákost említette –, majd hozzátette: "Ha nekem nem is, de remélem a rendőrségnek már hinni fognak." A polgármester most azt várja az érintettektől, hogy nyilvánosan kérjenek tőle bocsánatot.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló