2023. december 8., Mária

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #nyomozás #polgármesteri rendeletek

Heol: Feljelentés nyomán vizsgálja a rendőrség Mirkóczki Ádám polgármesteri rendeleteit

Barna Benedek 2021.08.12. 11:50

A lap értesülései szerint három ügyben nyomoznak.

 

Az egri közgyűlés júliusban döntött arról, hogy a megyei kormányhivatal vizsgálja meg Mirkóczki Ádám polgármester rendkívüli jogrend idején hozott rendeleteit, amelyek kapcsán felmerült, hogy törvénysértőek lehettek.

 

A heol.hu csütörtökön arról számolt be, hogy az ügyben a rendőrség is nyomoz, miután egy Heves megyei férfi feljelentést tett a polgármester ellen három olyan üggyel kapcsolatban amelyek a dr. Pápai Ákos által benyújtott bizalmatlansági indítványban is szerepelnek. A lap úgy értesülésült, hogy elfogultság kizárása miatt az ügy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került.

 

A szomszédos megye rendőr-főkapitánysága közölte: a nekik küldött megkeresésben foglaltakkal összefüggésben három ügyben folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben.

A nyomozásokat még az Egri Rendőrkapitányság rendelte el két esetben július 8-án, míg egy alkalommal július 10-én. A nyomozások jelenleg felderítési szakaszban vannak, azonban további információt az eljárás eredményes lefolytatása érdekében nem áll módomban adni

– tájékoztatott Janasóczki Attila rendőr alezredes, sajtószóvivő.

 

(Indexfotó: Domán Dániel)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló