2023. december 3., Ferenc Olívia

Eger ügye

#eger #gárdonyi géza utca #vécseyvölgy utca #bartakovics béla közösségi ház #átépítés #lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztatót tartanak az egri Vécseyvölgy és Gárdonyi utcák kereszteződésének átépítéséről

Barna Benedek 2022.02.17. 13:49

Bemutatják a beruházást, emellett szó lesz az ezzel kapcsolatos forgalomkorlátozások ütemezéséről is.

 

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, tavasszal kezdhetik el átépíteni az egri Vécseyvölgy utca csomópontját. A kivitelező HE-DO Építő Zrt. csütörtökön közleményben jelezte: a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel együtt

február 24-én (csütörtökön), 17.00 órától lakossági tájékoztatót tartanak a beruházás kapcsán.

Az esemény helyszíne a Bartakovics Béla Közösségi Ház (Knézich Károly u. 8.) dísztereme lesz.

 

Mint azt a cég közleményében írják, a beruházás keretében kialakítandó csomópont az alábbi főbb elemeket tartalmazza:


a Gárdonyi utca - Zoltay utca korszerűsítése: a meglévő útszakaszok szélesítése kiemelt szegélysor építésével, illetve szintbeni jelzőlámpás csomópont kialakítása.

 

a Tetemvár utca - Vécseyvölgy utca korszerűsítése: a Dézsmaház utca és a Vécsey Sándor utca jelenleg külön-külön útcsatlakozással rendelkezik a Tetemvár utcához. A tervek szerint ezeknek az útcsatlakozásoknak az elbontását követően a két utca egy új útkapcsolattal fog csatlakozni a Tetemvár utcához. A Vécsey Sándor utca útkapcsolatát pedig 5 férőhelyes parkolóvá építik át. Az útszakaszok geometriai sajátosságai és a szintkülönbségek miatt a pályatest megemelésére, ívbővítések kialakítására és az úttengelyek geometriai átalakítására is szükség lesz.


Járdák korszerűsítése, gyalogos közlekedés biztosítása: a tervezett fejlesztés keretein belül a meglévő járdák nyomvonalát és geometriájá is módosítják. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, valamint taktilis burkolati elemek- és burkolati sávok kialakítása is szükséges a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésének biztosítása miatt.

 

Vasúti keresztezés: a Eger - Putnok vasútvonal útátjáróját átépítik, a meglévő két darab gyalogos átjárót korszerűsítik, emellett a biztosítóberendezések fejlesztése is szükséges.


Támfal: a Gárdonyi Géza utca mellett 40 méter hosszú monolit vasbeton támfalat építenek.

 

A tájékoztatón lehetőség nyílik a beruházáshoz kapcsolódó kérdések megvitatására, illetve bemutatják az építés alatti ideiglenes forgalomkorlátozások és terelések térbeli és időbeli ütemezését is.

Az eseményen kizárólag védettségi igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) felmutatásával lehet részt venni, és kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

A HE-DO Zrt. a kivitelezés ideje alatt kérdések felmerülő kérdések esetére is tájékoztatást ígért az alábbi elérhetőségeken:
Helyszíni projektiroda: 3300 Eger, Eszterházy tér 8.
Levelezési cím: Salgótarjáni Főépítésvezetőség, 3100 Salgótarján, Park út 2.
E-mail: salgotarjan@he-do.hu

 

(Indexkép forrása: Googe Maps)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló