2023. december 9., Natália

Eger ügye

#korrupció #városgondozás #evat #agria film

Ha Egerben ennyi a korrupció, akkor a vezetők mit keresnek még a helyükön?

Csarnó Ákos 2022.10.07. 09:19

A kutya sem gondolta volna, hogy kampányidőszakon kívül is ilyen közéleti adok-kapok alakult ki városunkban. Kezdődött a polgármester és a Városgondozás kft. közös ügyével, a feldebrői polgármesteri otthonnál történő fakivágással, folytatódott az Eger Termál Kft. hipergyors szerződéskötése, majd jöttek a cégvezetők kirúgásai. A reakciók csak habosították a helyzetet, és most elérkeztünk egy újabb fordulóhoz. Hihetetlen ez az energia ebben a rezsikáoszban, ami a város elnyelésével fenyeget.

 

Látszik, hogy mióta a polgármester kezéből kicsavarták a hatalmat és az éles pillanatokban a korábban elképzelhetetlen szövetségesek együtt szavaznak, a küzdelem a Közgyűlésről lassan átszivárog az EVAT Zrt. és a hozzá tartozó cégek területére. Furcsamódon oda, ahol a legnagyobb pénzek keringenek. A Városgondozás Kft. irtózatos összegekből gondoskodik a városról, az Eger Termál a strandról (hirtelen 600 milliós szerződésmódosítás is csurgatott méz) és persze a Városfejlesztési Kft. is, ahol meg a nagy, város érintő pályázati pénzek elosztásáról döntenek.

 

Így aztán Orosz Lászlóné sem maradhatott csendben, pártjának jól felfogott érdekéből a fakivágásról értekezett a közösségi médiában.

 

Szerinte a Mirkóczki Ádám által lobogtatott számlákon és a banki bizonylatokon szereplő összegek nem egyeznek.

Mirkóczki Ádám vagy így akart borravalót fizetni, mert maga is kevesellte a számlák összegét vagy fogalma sincs arról, hogy számlát csak úgy egyenlítünk ki, hogy pontosan annyit utalunk, ami azon szerepel.

 

Azt az EVAT Zrt. által indított belső vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy Mirkóczki Ádám miért fizethetett jóval a piaci ár alatt a fakivágásért.

 

 

Minczér Gábor alpolgármester, aki a polgármesteri triumvirátus védelme érdekében az Eger Termálos 600 milliós szerződéskötés után, sajtótájékoztatón egy furcsa foglalkoztatásról szerette volna fellebbenteni a fátylat. Az alpolgármester szerint Gay Krisztinát, a Média Eger Kft. egykori ügyvezető igazgatóját az Agria Film Kft. foglalkoztatja a cég profiljába nem vágó sajtófigyelési, média, pr feladatokra.

 

Gyanús foglalkoztatás az Evat Zrt. cégcsoportjában!

 

Az önkormányzat tudomására jutott információk alapján feltételezhetően augusztus 15-e óta havi fél millió forintos fizetésért szabálytalanul alkalmazza Gay Krisztinát, a Média Eger Nonprofit Kft. korábbi vezetőjét az Agria Film Kft., mely cégben sosem végzett munkát.

Részünkről a belső ellenőrök kérték, de az Evat Zrt. vezérigazgatója, Szűcs Tamás megtagadta a szerződés és más dokumentumok átadását!

Újabb kifizetőhely lehet? Hol és milyen munkát végzett illetve végez valójában Gay Krisztina? Ezeket a kérdéseket már a polgármester teszi fel a közösségi médiában.

 

 

Szűcs Tamás, az EVAT zrt. vezérigazgatója az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. vezérigazgatójaként minden esetben a vonatkozó jogszabályi előírások maradéktalan betartásával, a társaság Igazgatósága és a tulajdonos, Eger Megyei Jogú Város nevében eljáró közgyűlés felhatalmazása alapján, és döntéseit figyelembe véve, szigorúan szakmai alapokon végzem a munkámat. Bármely ezzel ellentétes kinyilatkoztatást vagy gyanúsítást visszautasítok, politikai indíttatású kommunikációban nem vállalok részt.

A Városfejlesztési Kft. ügyében a Közgyűlésen felpaprikázott hangulatban (a közvetítés felvételről itt tekinthető meg, bár a minősége nem az igazi) tárgyalták Nagy István (ex-képviselő, korábbi egri szocialista polgármester-jelölt) kinevezését. Az EVAT Zrt. Igazgatósága szerint 23 jelöltből választottak, a polgármester és köre szerint viszont gyanús, hogy egy (ex)szocialista politikus kerül egy Oroján-Mirkóczki Zita paktum alapján a cég élére. Jánosi Zoltán EVAT Zrt. igazgatósági tag szintén úgy érezte, hogy meg kell védenie a kinevezést, és szintén a közösségi médiában vette pontokba, hogy miért ferdíti Mirkóczki Ádám a valóságot.

 

Az igazgatóság által eddig kinevezett két cégvezető kapcsán kiírt pályázat nyilvánosan, azaz Magyarország legnagyobb állásportálján, meghirdetésre került. 

A kiírt ügyvezetői feladatkörére 23 pályázó jelentkezett. Jánosi szerint a 3 legalkalmasabb jelentkezőt személyes beszélgetésre hívták, deaz egyik pályázó nem jött el.

 

Személy szerint Istvánt régóta ismerem, volt szerencsém dolgozni vele, megismertem kompetenciáit, vezetői képességeit, Eger városa iránt érzett szeretetét. Igen, önéletrajzában is feltüntette, hogy van önkormányzati tapasztalata, 12 évig volt egri közgyűlési képviselő, illetve bizottsági elnök, tag.

Legyünk őszinték, ha valaki közel 20 éve foglalkozik pályázatokkal, 12 évig Eger közügyeivel, pénzügyeivel foglalkozott, akkor csak azért ne lehessen cégvezető mert van politikai múltja!? Ugyan!

Jánosi Zoltán szerint a múlt heti közgyűlésen és azóta is, a magát városvezetésnek aposztrofáló trió, számos esetben ferdítette el a valóságot.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló