2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#Mirkóczki Ádám #korrupció

Korrupcióval vádolják az egri polgármestert, Mirkóczki cáfol

Csarnó Ákos 2022.09.28. 18:36

Különös videó linkjét kapta meg szerda reggel szerkesztőségünk. A videó egy frissen alapított facebook oldal nyitó anyaga volt és abban Mirkóczki Ádám egri polgármestert vádolják azzal, hogy a Városgondozás Kft. dolgozóival a saját házánál, Feldebrőn fákat vágatott ki, ellenszolgáltatás nélkül. Mivel eleve gyanús egy ilyen oldal, nem reagáltunk, megvártuk, hogy a polgármester mit reagál, mégis újra elküldték nekünk a linket. Közben kerestük a Városgondozás Kft. vezetőjét, Juhász Gézát is, aki meg lett említve a videóban, hogy nyilatkozzon az ő érintettsége tekintetében.

 

Visszaéléssel vádolják a polgármestert

 

Az egerhirek.hu (akik rendkívüli szenzációként tálalták elsőként a videót) szerint az egri polgármester az önkormányzat embereivel végeztetett munkákat a saját telkén, de nem fizetett érte. Mirkóczki Ádám elismerte, hogy valóban dolgoztak a munkatársak a házánál, ám ellenszolgáltatásért cserébe tették, Juhász Géza telefonos megkeresésünkre pedig azt nyilatkozta, hogy minden „papír” rendben van, számla készült és ki is lett fizetve az elvégzett munka.

 

A munkásoknak Mirkóczi feldebrői házánál kellett fenyőfát vágniuk, de a polgármester nem fizetett a Városgondozásnak a munkáért, a dolgozók csupán egy plusz szabadnapot kaptak cserébe - állítja a videó. A kivágott faanyagot több fordulóban, teherautóval szállították, majd helyezték el az egri inert hulladéklerakó telepen.

 

A polgármester cáfol

 

Árajánlatot kértem, megrendeltem, majd kifizettem a munkát, számla ellenében – mondta a polgármester a facebook-ra kirakott videójában. Inkább dicséret illet, hogy miért a városi céget bíztam meg a munkával, és miért nem egy külsős szereplőt. Én minden munkát, amit csak lehet, a városi cégeknek szeretnék adni, hogy az egri vagyon gyarapodjon. Ezzel a hírrel nagyon mellé lőttek – fogalmazott Mirkóczki.

 

A város hivatalos közösségi oldalán több dokumentumot is kihelyezett, így bizonyítva, hogy volt ellentételezés.

 

 

Az egerhirek.hu szerint azonban a számlával és az árajánlattal baj van, ugyanis szerintük a számla időbelisége problémás (márciusban volt a fakivágás, júniusi a számla keltezése) illetve a általuk más szolgáltatótól kért fakivágási árajánlat a Városgondozás Kft. ajánlatánál tízszer drágább árat tartalmaz, ugyanis "egy darus kocsi, egy teherautó és 6 alkalmazott költsége egy napra nem lehet 65 ezer forint".

 

Mivel a polgármester azt is bejelentette, hogy a jogi lépéseket megteszi, kitért arra is, hogy szerinte az egri Fidesz illetve Oroján Sándor frakcióvezető áll a háttérben, hogy egy másik, sokkal súlyosabb ügyről tereljék el a figyelmet. Hosszú sajtóháborúra számíthatunk ebben a témában. Az említett korrupciós ügyről egy másik cikkben fogunk írni.

 

 

indexkép: MTI/Komka Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló