2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#evat

Zárt ülésen menesztettek egri cégvezetőket és rendelkeztek a Katona téri parkolóház sorsáról is

Csarnó Ákos 2022.09.29. 15:07

Heves szóváltásba keveredtek Eger önkormányzati képviselői a csütörtöki Közgyűlés zárt ülésén, ráadásul szokatlanul hosszú tanácskozási szünet is elnyújtotta a tanácskozást. Szó esett az EVAT Zrt-ről, tagi kölcsönökrő és személyi döntésekről is.

 

EVAT Zrt.

 

A Közgyűlése a 2022. évi költségvetés módosításával „kifizeti” az EVAT Zrt által, a Katona Téri Parkolóház ingatlan bérleti szerződés megszűnését követően, az Agria Parkoló Kft részére ellentételezés nélkül kifizetett bérleti díjakat.

 

A parkolóház működtetése érdekében Agria Parkoló Kft-vel 3.900 EFt/hó induló bérleti díj mellett 25 év időtartamra, bérleti szerződést köt az EVAT, és gondoskodik az ingatlan üzemeltetéséről.

 

Az önkormányzat tulajdonában álló Szenátorház nevű ingatlan átkerül az EVAT tulajdonába, azonban értékesítésre vonatkozó tilalom, változatlan vendéglátó és szálláshely tevékenységgel történő folyamatos üzemelés, valamint a jelenlegi bérleti jogviszony közös megegyezéssel történő megszűntetésére vonatkozó kötelmek megmaradnak.

 

Az EVAT Zrt. Igazgatóságában is személyi változás történt, Nyeste Gábor helyére Pintér Attila került.

 

Ingatlanok

 

Az önkormányzat (törzstőke emelés útján) új tagként belép az Eger Termál Kft.-be, és apportként viszi a tulajdonában álló az egri 6427/12 hrsz-on nyilvántartott, „kivett strandfürdő és pavilonok” megnevezésű ingatlanát amennyiben az nem gátolja a TOP + pályázatok megvalósíthatóságát. Továbbá az Eger és Körzete Hulladékkezelő és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.-be viszi az egri 0992/20 hrsz-on nyilvántartott, természetben a Baktai úton található, „kivett dögtér” megnevezésű ingatlanát.

 

Az Egri TISZK Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, 2022.12.31-i határidővel, jogutódlással be kell olvadjon az Egri Városfejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaságba Egri Városfejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaságba.

 

Visszahívások, további személycserék

 

A fentebb említett személyi változás mellett a zárt ülésen felmentették Somogyi Kingát, a Média Eger Kft. vezetőjét valamint Juhász Gézát, a Városgondozás Kft. vezetőjét. Oroján Sándor - már nyílt ülésen úgy fogalmazott - hogy a Média Eger vezetője leváltásának indoka a politikai elfogultság és az egri Magazinra költött "felesleges" költségek voltak, A Városgondozás tekinetében pedig a város működését érintő munkálatok elmaradása volt.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló