2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#eger #környezetszennyezés #eger-patak #elszíneződés

Elszíneződött az Eger-patak vize – FOTÓK

Barna Benedek 2022.01.31. 16:40

Egy szennyeződés miatt egy időre bíbor színű lett a patak a Cifrakapu tér közelében.

 

Patakszennyezést történt hétfő délután a Cifrakapu tér közelében, melynek hatására az Eger patak bíbor színbe borult – számolt be az EgerInfo oldal.

 

A portál emlékeztet, hogy ez nem az első eset, így sejthető is az ok: a csatorna ugyanis többek közt a közeli Szala városrészből is összegyűjti a csapadékvizet, ott pedig több szezonális szőlészeti tevékenységet ellátó pince is működik.

patak-szennyezés1

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a helyszínen a Vízügy és a Katasztrófavédelem munkatársaival közösen elvégezték a szükséges méréseket, ellenőrzéseket és megállapították, hogy a patak vize se nem savas se nem lúgos, ellenben a patak szervesanyag tartalma megemelkedett. A jelenség tehát – bár a látványa nem túl bizalomgerjesztő – gyakorlatilag nem veszélyes 

patak-szennyezés2

A magas szervesanyag tartalom egyébként a termálfürdőnél lévő szakasznál már nem volt kimutatható, ahogyan ahhoz a szakaszhoz érve a lilás szín is eltűnt a patakból – teszi hozzá az egrinapok.hu.

patak-szennyezés3

Az önkormányzat azt is közölte, munkatársaik elkezdték kivizsgálni, pontosan honnan, mely pincészetből kerülhetett a patakba a szennyezés, a városrendészet munkatársainak területen való megjelenése után nem sokkal a szennyezés abbamaradt.

 

(Képek forrása: elerinfo.hu / Eger Önkormányzata)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló