2022. augusztus 15., Mária

Eger ügye

Hordótisztítás mellékterméke a kék színű, büdös folyadék, amely újra megjelent az Eger-patak vizében

2020.09.16. 11:00

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az anyag nem mérgező, ennek ellenére egyeztetnek a hatóságokkal a probléma megoldásáról.

 

A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is – mintegy menetrendszerűen – megjelent egy kékes/szürkés színű folyadék az Eger-patakban, mely az Eger és környékbeli borászatok hordótisztításának, illetve borászati technológiájának következménye

 

– írta az egri önkormányzat a portálunkhoz eljuttatott közleményében.

 

A borászok ezen tisztítási technológiájának melléktermékeként keletkező kékes színű folyadék – a szennyvízelvezető csatornák helyett – a csapadékvíz-elvezető rendszeren keresztül az Eger-patakba folyik.

 

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a folyadék ugyan szerves anyag lévén kellemetlen szagú, de nem mérgező hatású, így aggodalomra nem ad okot. Ennek ellenére a probléma megszüntetése érdekében egyeztetnek az illetékes hatóságokkal és ezzel együtt fokozza a kritikus csapadékvíz-beömlők ellenőrzését.

 

"Az Önkormányzat tisztelettel kér minden érintettet, figyeljenek oda, hogy tevékenységükkel ne szennyezzék a környezetet!" – zárul a közlemény.

 

(Indexfotó: guideathand.com)

 

A hét rejtélye: vajon mit kereshet egy kanapé az Eger-patakban? (FOTÓ)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló