2021. szeptember 27., Adalbert

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #előválasztás #mirkóczki zita #jánosi zoltán #szavazás

Melyik egri jelöltet választaná, ha most lenne az előválasztás? – SZAVAZÁS

2021.05.10. 08:08

Úgy tűnik, lassan végleges azoknak a névsora, akik az Eger és környéke körzetben indulhatnak az ellenzéki előválasztáson. Ön kit lát közülük a legesélyesebbnek?

Úgy tűnik, kialakult az ellenzéki előválasztás mezőnye az Eger és környéke választói körzetben, amelyen a jelenlegi állás szerint Mirkóczki Zita (MSZP), Berecz Mátyás (a DK támogatásával) és Jánosi Zoltán (Momentum) küzdhet meg egymással azért, hogy az ellenzéki összefogás egyetlen indulója lehessen a fideszes jelölttel szemben 2022 tavaszán.

 

184501745_1278958499166822_2922797821376272468_n

 

Az ellenzéki előválasztás menetrendje hasonlít majd ahhoz, amikor élesben lehet voksolni jövő tavasszal. Mind a 106 választókörzetben létrehoznak egy helyi előválasztási bizottságot; július 26-tól kérik a jelöltek bejelentkezését, nyilatkozataik leadását, frakcióba jelentkezését; augusztus 23-tól vehetik fel a jelöltek a jelöltségükhöz szükséges aláírások gyűjtőíveit; szeptember 6-án délelőttig kell leadniuk a jelölteknek a megfelelő számú ajánló aláírást tartalmazó gyűjtőíveket.

 

Szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelöltek, illetve lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre is. Aki a képviselőjelölt-jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapja, azt a személyt indítja a 2022-es tavaszi országgyűlési választáson az adott választókerületi mandátumért a hatpárti ellenzéki együttműködés. Ha a miniszterelnökjelölt-jelöltek közül senki nem szerzi meg a szavazatok abszolút többségét, vagyis az összes voks felét és annál legalább egy szavazattal többet, akkor második forduló következik, amely október 4. és 10. között lehet majd.

 

Mivel szinte biztos, hogy a fenti három induló közül kerülhet ki majd az összefogásban részt vevő ellenzéki pártok közös jelöltje a Heves megye 1-es számú körzetében, így készítettünk egy kis házi szavazást, amelynek semmi tétje sincs, mégis egy apró részeredményt mutathat a jelöltek jelenlegi megítéléséről, ismertségéről. (A szavazás eredményeit egy hét múlva, május 17-én közöljük.)

 

Ha a voks előtt valaki tájékozódni szeretne arról, hogy a jelöltek mégis mit is gondolnak a körülöttük lévő szűkebb és tágabb világról, akkor ajánljuk interjúinkat, hiszen mindhármójukkal leültünk a közelmúltban már egy-egy beszélgetésre közelmúltban. Mirkóczki Zitával készült beszélgetésünk IDE KATTINTVA, interjúnk Berecz Mátyással ITT, míg Jánosi Zoltánnal ITT olvasható.

 

Szavazni csak érvényes Gmail-fiókkal lehet, egy bejelentkezés után csak egyszer. Erre a korlátozásra azért van szükség, hogy egy IP-címről ne lehessen korlátlan számú szavazatot leadni, így az indokoltnál lelkesebb résztvevők nem torzíthatják a végeredményt.

 

FRISSÍTÉS (05.17.): Mivel szavazni csak egyszer és érvényes Gmail-címmel, bejelentkezés után lehetett, alaposan leszűkítettük a lehetséges szavazók körét, de azért tettük ezt, hogy senki se tudja meghekkelni az eredményt azáltal, hogy ész nelkül, egy IP-címről kattintgat. Az így az egy hét alatt beérkezett 303 szavazat így oszlik meg a három jelölt között:

 

– Berecz Mátyás: 47.2 százalék,

– Jánosi Zoltán: 33 százalék,

– Mirkóczki Zita: 19,8 százalék.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló