2024. július 20., Illés

Eger ügye

Koronavírus – Járványveszély miatt bezáratta a Bitskey-uszodát Eger polgármestere

2019.11.30. 00:00

Miután kiderült, hogy az egri vízilabdások alapos vizsgálatok híján úgy edzettek az intézményben, hogy előzőleg a járvány sújtotta Észak-Olaszországban jártak, lépni kellett.

 

"Tulajdonosi döntés alapján szerda reggel 6 órától bezárattam a Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg" - közölte az Egri Ügyek megkeresésére Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. A városvezető azután döntött így, miután kiderült: a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az elmúlt hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszott, amely a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van.

 

Fotó: egrivizilabda.hu 

 

Miközben egy magyar gimnazistákból álló kirándulócsoportot a napokban karanténba zártak azért, mert Észak-Olaszországban jártak, az egri pólósokat csak rövid orvosi ellenőrzésnek vetették alá a budapesti reptéren (testhőmérséklet-ellenőrzés), majd szabadon távozhattak Egerbe. Ráadásul ahogy arról hétfőn a 444.hu nyomán mi is beszámoltunk, Szécsi Zoltán, a ZF-Eger elnöke úgy nyilatkozott: az Nemzeti Népegeszségügyi Intézet engedélye alapján már kedd este edzést tarthatott a csapat a Bitskey Aladár Uszodában.

 

Miközben a csapat tagjaival mindössze egy kérdőívet töltettek ki a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai a koronavírus kapcsán.

 

Mirkóczki Ádám már hétfő kora reggel jelezte a katasztrófavédelemért is felelős Belügyminisztériumnak a helyzetet, egyebek közt azt, hogy a játékosokkal együtt szurkolók is voltak Bresciában. Eger polgármestere a tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy egyelőre ne engedjék be az uszodába a játékosokat, akik lehetőleg maradjanak otthon.

 

"Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében" - indokolta döntését portálunknak a polgármester.

 

FRISSÍTÉS (10:05): Eger polgármestere a Városházán rendkíüli sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Ahol egyebek közt elmondta, hogy azért döntöt saját hatáskörben az uszoda ideiglenes bezárásáról, mert a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyezte a vízilabdásoknak az edzéseket a medencében. További részletek a sajtótájékoztatóról itt olvashatók:

 

Mirkóczki az egri uszoda bezárásáról: A járvány megelőzése a cél, nem a sportolók akadályozása

Elővigyázatosságból záratta be ideiglenesen a Bitskey Aladár Uszodát az egri városvezető. Ahogy arról elsőként beszámoltunk, szerda reggel polgármesteri utasításra nem nyitott ki az egri Bitskey Aladár Uszoda. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a ZF-Eger pólósai kedden már edzettek a medencében azt követően, hogy az elmúlt hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszott, amely a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló