2021. július 31., Oszkár

Eger ügye

#eger #egri termál- és strandfürdő #uszoda #eger termál

Így járhatunk uszodába: megszólalt az Eger Termál Kft. a védettségi igazolványhoz kötött nyitásról

Barna Benedek 2021.05.04. 12:30

A városi fürdőket és uszodákat üzemeltető cég közleményt adott ki arról, kik látogathatják az intézményeket.

A napokban történt meg a védettségi igazolványhoz kötött nyitás, a szabadidős intézményeket újra látogathatja az, aki rendelkezik az okmánnyal. A sportlétesítményekbe csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

 

Délelőtti, uszodanyitással foglalkozó cikkünk megjelenését követően az Eger Termál Kft. közleményt juttatott el az Egri Ügyekhez, amelyben hangsúlyozták, hogy nem ők határozták meg a belépési feltételeket, erről a kormány rendelkezett.

Először is rendkívül fontos, hogy a belépésre vonatkozó szabályokat kötelező hatállyal bíró kormányrendeletek szabályozzák, az azokban foglaltaktól eltérni nem lehet, illetve az esetleges eltérés jelentős következményeket von maga után, a pénzbírságtól a létesítmények bezárásáig.

 

Fontos leszögezni, hogy ugyanúgy, ahogy eddig is az Eger Termál Kft. célja, hogy minél szélesebb körben elérhetővé váljanak a cég által nyújtott szolgáltatások, amely nyilvánvaló gazdasági érdek is, különös tekintettel a COVID19 vírus okozta negatív hatások következményeire.

 

– írták.

 

Hozzátették: "a társaság eddig is azon dolgozott, hogy a lehető leggyorsabban megfeleljen a folyamatosan – akár napokon belül is változó – jogszabályi feltételeknek és biztosítsa a létesítmények zökkenőmentes használatát".

 

Ennek megfelelően a közleményben egyértelművé tették, hogy a hatályos jogszabályok szerint a 2021. május 3.-tól nyitva tartó uszodák kik
számára látogathatóak:

 

– A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, valamint
– A koronavírus ellen védett személy

– A sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló – tizennyolcadik életévét betöltött személy és az őt felkészítő sportszakember.

 

Összességében a jelenlegi szabályok szerint, tehát az uszodákat a védett személyek (védettségi igazolvánnyal rendelkezők), a versenyszerű sportolók és az őket felkészítő szakemberek látogathatják. Ettől eltérő rendelkezést az Eger Termál Kft. nem hozhat.

– hangsúlyozza a közlemény.

 

Arról, hogy mi lesz a helyzet a strandok esetében, egyelőre nem tudtak biztosan nyilatkozni. Azt írták:

A jelenlegi jogszabályi rendszert tovább bonyolítja, hogy eltérő szabályok vonatkoznak az uszodákra és a közfürdőkre. Emiatt a strand nyitása előtt az oda vonatkozó belépési szabályokat a későbbiekben közöljük!

(Indexkép forrása: Bitskey Aladár Uszoda Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló