2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#eger #koronavírus #bélapátfalva #védettségi igazolvány

A gyerekek közül a versenyszerűen sportolók élvezhetik az egri uszodák nyitását

Keller Richárd 2021.05.04. 05:59

A jogszabály alapján 18 év alattiak is bemehetnének védettségi igazolvánnyal, bár őket még egyelőre nem oltják.

Furcsa részletre hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk, aki meglepetten tapasztalta, hogy Bélapátfalván a tanuszodába csak védettségi igazolvánnyal léphetnének be még a kisebb gyerekek is, holott őket nem is lehet jelenleg beoltani. Az uszoda tájékoztatásából egyebek közt az derül ki, hogy "a belépés a védettségi igazolvány, valamint a személyazonosságot igazoló dokumentum (személyazonosító igazolvány/útlevél, illetve 18. életévét be nem töltött, de 6. életévét betöltött személy esetében diákigazolvány) együttes bemutatásával lehetséges".

uszas_gyerekek

Ránéztünk több más uszoda honlapjára is az országban, több helyen is hasonló korlátozást közöltek.

 

Kíváncsiak voltunk, mit mond a vonatkozó jogszabály, amelyből első ránézésre azt is leszűrhetnénk, hogy engedi a gyerekeket védettségi igazolvánnyal, a szüleikkel uszodába menni. Így kezdődik a szöveg: "2021. május 1-től megnyílhatnak Magyarországon az éttermek belső terei, a szállodák, a színházak, mozik, az uszodák, az edző- és fitnesztermek  a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére".

 

Aztán következik lejjebb egy rész, amely a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos részleteket fejtegeti, itt egyebek közt ez áll: "A koronavírus ellen védett személyek (akinek védettségi igazolványa van) és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára több, eddig bezárt helyszín válik látogathatóvá". De aztán ez is olvasható:

Edzőterembe, uszodába, jégpályára csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

Úgy tűnik, tényleg védettségi igazolványt várnának el a 18 éven aluliak többségétől, azoktól, akik nem igazolt sportolók. Megkerestük a témában a Heves Megyei Kormányhivatalt, illetve az Operatív Törzsnek is írtunk, hogy valóban jól értelmezzük-e a szabályokat. Ha válaszolnak, azonnal jelezzük.

 

Frissítés: A fentiek nyomán felhívtuk az Eger Termál Kft.-t, ahol azt erősítették meg, hogy az egri Bitskey Aladár Uszodába és a Dr. Bárány István Sportuszodába is csak az a 18 év alatti gyerek léphet, akinek van védettségi igazolványa. Később azonban jelezték portálunknak, hogy félreértés történt. Az ügyben aztán kedden hivatalos állásfoglalást adtak ki, melyet IDE KATTINTVA olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló