2021. december 1., Elza

Eger ügye

#eger #híd #felújítás #szala

Mostantól ismét használható a híd a Szalában

Barna Benedek 2021.11.12. 17:17

32 millió forintba került a Szala-híd rekonstrukciója.

 

Az Egri Ügyek is megírta, hogy szeptemberben elkezdték az Árnyékszala és Verőszala utcákat összekötő híd Szala-híd felújítását. Erre azért volt szükség, mert tavaly nyáron a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék következtében kiöntött a Szala-patak, ami miatt több épület és a híd is megrongálódott.

 

A felújításra az önkormányzat vis maior pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz, amely sikeres volt, így a város 13 millió forint támogatást kapott a híd rekonstrukciójára. A beruházás összesen 32 millió forintból valósult meg, részben az állami támogatásból, részben az önkormányzat önerejéből.

 

A munkálatok mostanra véget értek, a felújított hidat pénteken adták át, az eseményen részt vett Mirkóczki Ádám polgármester, valamit Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterek is.

 

Az EgerInfo beszámolója szerint az átadón elhangzott:

a patakmeder kitakarítása, kikotrása mellett a területen felhalmozott, illegálisan elhelyezett szemetet is eltakarították és elszállították a területről.

Ettől függetlenül sajnos további problémákat okoz a városrészben szervezetten működő illegális szemétlerakás, amelynek megfékezésére a városvezetés a területen a kamerarendszer bővítését, valamint a közterület felügyelet sűrűbb járőrözését és komolyabb szankciók bevezetését tervezi.

 

 

(Indexkép forrása: EgerInfo)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló