2021. május 10., Ármin Pálma

Eger ügye

Több tonna hulladék öntötte el Egerben a Szala városrészt a villámárvíz során - VIDEÓ

2020.07.07. 18:34

Az önkormányzati cég sikeresen felszámolta a szeméthegyeket.

 

A június 27-i felhőszakadás és az azt követő villámárvíz következtében jelentős mennyiségű hulladék gyűlt össze a Szala városrészben - számolt be az Eger TV. A Városgondozás Eger Kft. munkatársai, a katasztrófavédelemmel együttműködve már az árvíz napján megkezdték a takarítást. Több napon keresztül 5 konténer és 4 teherautó segítségével tüntették el a szemetet, melyből 11 és fél tonna került ártalmatlanításra.

 

Az önkormányzati cég ügyvezetője, Juhász Géza szerint az elszállított szemét nagy része lomhulladék volt, ami kommunális szeméttel és építési törmelékkel keveredett. A víz ereje az asztfaltot is több helyen felszakította. Az építési, bontási hulladékból még hasznosítható anyagot is ki tudtak válogatni. Hozzátette, a hulladék elszállítása után a közterületi utakat locsolóautók segítségével, hipós oldattal fertőtlenítették. A héten kezdik el a víz által elöntött magánterületek fertőtlenítését is.

 

 

A pusztítás nyomai Egerben: így néz ki a Szala a villámárvíz után egy héttel - VIDEÓ

Madártávlatból látszik igazán, mit okozott az áradás a városrészben. Portálunk is beszámolt arról, hogy a június 26-27-i villámárvíz Eger Szala városrészében komoly károkat okozott, a csapadék a házakba, pincékba is beömlött, több épület lakhatatlanná vált. 45 személy elvesztette otthonát, őket az egykori Szent Lőrinc Kollégium épületében szállásolták el ideiglenesen, az egri Család- és Gyermekjóléti Központtól ruhákat kaptak, és adománygyűjtés is indult a megsegítésükre.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló