2021. június 20., Rafael

Eger ügye

#eger #egri termál- és strandfürdő #dr. bárány istván sportuszoda #bitskey aladár uszoda #fürdő #uszoda

Az egri fürdőben edző sportolók ezen a télen már korszerűen fűtött sátor alatt úszhatnak

2021.01.11. 16:44

Amíg a korlátozások tartanak, az uszodákat ki sem nyitják.

A járványhelyzet okozta nehézségek ellenére az Egri Termál- és Strandfürdő a 2020-2021. téli szezonban régi ígéretét teljesíti: megoldódott a versenymedence fölé épített sátor fűtésének problémája. A fürdő tájékoztatása szerint ugyanis az Egri Vízmű SC TAO-forrásának bevonásával új, korszerűbb légtechnikai berendezést építettek be. 


Téli szezonban a versenymedencén sátorfedés alatt történnek az edzések, illetve a Bitskey Aladár Uszoda és a Dr. Bárány István Sportuszoda mellett a strand területén is biztosítanak sportolási lehetőséget a sportklubbok, illetve a közönség részére. (Az aktuális járványügyi szabályzás szerint ugyanakkor jelenleg kizárólag igazolt sportolók használhatják a versenymedencét.)


A medence fölé emelt sátrat korábban a termálvíz hőenergiájából nyert, befúvott meleg levegő nyomása tartotta és fűtötte, amiatt viszont ki volt szolgáltatva az időjárási tényezőknek. A fűtés korszerűsítése azonban lehetővé tette, hogy a sátorba befújt levegő hőmérséklete állandó szinten maradhasson még a leghidegebb téli napokon is.

 

eger-fürdő-medence-agria-tv
Fotó: Agria TV Facebook-oldala

 

A versenymedence melletti füves területen az Egri Városi Sportiskola felajánlásának köszönhetően két, vizesblokkokkal ellátott, fűthető öltözőkonténert helyeztek el. A kétrétegű sátor, az öltözőkonténerek és az új légtechnikai berendezés együttesen immáron megfelelő edzési körülményeket biztosítanak – legfőképp az utánpótlás – sportolók számára.

 

A vírus okozta korlátozások súlyos gazdasági nehézségeket okoztak a cég számára is. Gondot okozott az első hullám miatti tavaszi bezárás, a 2020-as nyári szezonban pedig a bevételeik csaknem a felükre csökkentek. November 11. óta pedig ismét minden létesítmény kapuit be kellett zárni a vendégforgalom elől.

 

Mirkóczki Ádám polgármester szerint a jelenlegi válsághelyzetben a Termálfürdő versenymedencéjének üzemeltetése költséghatékonyabb működést biztosít, mint a Bitskey Aladár Uszoda fenntartása, így azt egyelőre nem nyitják újra. Azáltal ugyanis, hogy az edzési lehetőségeket átcsoportosították a fürdőbe és az uszodákat zárva tartják, a cégnek lényegesen kevesebb üzemeltetési költséggel kell számolnia. Ez az állapot a tervek szerint a kormány által meghosszabbított korlátozó intézkedések feloldásáig így marad.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló