2023. június 7., Róbert

Eger ügye

#egerplusz #eger #felsőváros #játszótér

Három hét alatt épülhet meg az új felsővárosi játszótér

Barna Benedek 2021.11.09. 12:11

Az előzőt már elbontották Cifrakapu utcában, és hétfőn átadták a munkaterületet a kivitelezőnek.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eredetileg az Érsekkertbe szánt új egri játszótér a Tervtanács elutasító döntése nyomán végül is a Felsővárosban, a Vallon és Cifrakapu utcák sarkán kap helyet.

 

A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjának keretében, a cég finanszírozásában megvalósuló játszótér úgy lesz kialakítva, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek ép fejlődésű társaikkal együtt, közösen tudjanak játszani. A témája az Egri csillagok lesz, látványterveit korábban ebben a cikkünkben mutattuk be. A Felsővárosban is nagyjából ugyanazokkal az elemekkel fog megvalósulni az akadálymentes játszótér, amelyeket az Érsekkerbe szántak, és a tematikája sem változik.

 

A munkaterületet hétfőn adták át. Minczér Gábor alpolgármester, körzeti képviselő ismertette, a helyszínen korábban elhelyezkedő, régi, leromlott állapotú játszótérelemeket a Városgondozás Eger Kft. munkatársai elbontották, elszállították, és minden akadály elhárult, hogy a munkaterület átadása után megkezdődhessen a régóta várt játszótér kivitelezése.

 

 

A helyszínválasztással kapcsolatban az alpolgármester az EgerInfo beszámolója szerint azt mondta: "Két másik képvelőtársammal közösen is úgy gondoltuk, ez lesz a megfelelőbb hely a játszótér számára. Ezzel párhuzamosan a finanszírozó Szerencsejáték Zrt. is több lehetőség közül végül ezt a helyszínt választotta." (Az új helyszínt már október elején bejelentették, aztán a hónap végén bólintott rá a közgyűlés.)

 

A játszótér várhatóan három hét múlva készül el.

 

(Indexkép forrása: EgerInfo / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló