2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #felsőváros #játszótér

Év végére készülhet el az új, akadálymentes játszótér az egri Felsővárosban

Barna Benedek 2021.10.04. 17:00

Az eredetileg az Érsekkertbe szánt játszóteret néhány héten belül kezdik építeni.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, az eredetileg az egri Érsekkertbe szánt új játszótér a Tervtanács elutasító döntése nyomán végül is a Felsővárosban, a Vallon és Cifrakapu utcák sarkán kaphat helyet.

 

A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjának keretében, a cég finanszírozásában megvalósuló játszótér úgy lesz kialakítva, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek ép fejlődésű társaikkal együtt, közösen tudjanak játszani. A témája az Egri csillagok lesz, látványterveit korábban az Egri Ügyeken is bemutattuk.

 

A TV Eger friss riportjában Minczér Gábor alpolgármester elmondja: nagyjából ugyanazokkal az elemekkel fog megvalósulni az akadálymentes játszótér, amelyeket az Érsekkerbe szántak, és a tematikája sem változik.

 

A tévé beszámolójában elhangzik az is, hogy várhatóan három hét múlva kezdik el az építését, és ha minden a tervek szerint alakul, év végére végeznek a munkálatokkal.

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló