2023. június 7., Róbert

Eger ügye

#egerplusz #eger #felsőváros #játszótér

Megvan, hol épülhet meg az eredetileg az egri Érsekkertbe tervezett játszótér

Barna Benedek 2021.09.28. 14:58

Új helyszínt kerestek.

 

Az egri Érsekkertben a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjának keretében, a cég finanszírozásában akartak új, akadálymentes játszóteret kialakítani a régit átépítve, azonban a területileg illetékes Tervtanács a nyáron elutastította ennek tervét. Úgy ítélték ugyanis, hogy a műanyag elemekből álló játszótér "sem anyaghasználatban, sem vizuálisan nem illeszkedik Érsekkert műemléki környezetébe". Javasolták, hogy tervezzék újra a játszóteret, vagy keressenek neki más helyet. Mivel az elemek gyártása akkor már elkezdődött, az újratervezés nem volt lehetséges, csak az új helyszín jöhetett szóba.

 

Mostanra pedig már megtalálták ezt az új helyszínt: az EgerInfo önkormányzati portál beszámolója szerint Mirkóczki Ádám polgármester a Tervtanács döntése után újranyitotta a tárgyalásokat a Szerencsejáték Zrt-vel, és az a döntés született, hogy

a Felsővárosban, a Vallon és Cifrakapu utcák sarkán kaphat helyet az Egri csillagok témájú játszótér.

Mint az egernifo.hu írja, a területen jelenleg is álló, korszerűtlen játszótér így teljesen megújul majd, ezzel is gazdagítva a Felsővárost.

jatszo1-1536x1086

(Képek forrása: EgerInfo)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló