2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #játszótér #akadálymentesítés

Így fog kinézni az akadálymentes játszótér az egri Érsekkertben – Mutatjuk a látványterveket

Barna Benedek 2021.07.27. 11:36

Várhatóan még idén megépül.

 

Az Egri Ügyek is hírt adott arról idén tavasszal, hogy a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási programja keretében át akarják alakítani az érsekkerti játszóteret. "A játék összeköt!" program részeként olyan, különleges, befogadó játszóterek valósulnak meg, amelyeken a fogyatékossággal élő gyermekek ép fejlődésű társaikkal együtt, közösen tudnak játszani. A játszótér kialakítását, vagy jelen esetben átalakítását a Szerencsejáték Zrt. finanszírozza, miután pedig elkészült, közérdekű kötelezettségvállalás jogcímén ruházza át az önkormányzatra.

 

A projekt kapcsán az önkormányzati portál, az egerinfo.hu számolt be az újabb fejleményekről. Mint írták, a tér játéktartalmát együttesen alakítja ki a város és a lottótársaság, a hevesi megyeközpontban az önkormányzattal és a Városgondotással egyeztetve a Szerencsejáték Zrt. a játszótér tematikájának az Egri csillagokat választotta.

 

Juhász Géza, a Városgondozás igazgatója elmondta:

A választásunk azért az "egri csillagok" téma lett, mert egyrészt ugyan nem mese, de a város történelmével szorosan összefügg, és mert Gárdonyi regénye népszerű olvasmány a fiatal gyermekek körében is. Másrészt pedig a majdan ott játszó gyermekek valamennyien "csillagok" is, a jövő csillagai.

A helyszínbejárás, a szerződéskötések és a tematika meghatározása után a lottótársaság kiírta a pályázatot. A beérkező pályamunkák közül az önkormányzat választhatta ki melyik kerüljön megépítésre, így végül a Játéknap Kft. pályamunkáját választottá. A győztes pályázat kiválasztásánál figyelembe vették többek között a praktikus használhatóságot mozgáskorlátozott, látás-és hallássérült gyermekek szemszögéből, a környezeti kialakítást, az üzemeltetési és karbantartási igényt, illetve hogy megfelel-e a tervezett játszótér a 21. századi elvárásoknak.

 

Hogy pontosan mikor épül meg a tervek szerint játszótér, azt egyelőre nem közölték, az EgerInfo cikke annyit írt, hogy hamarosan elkészülhet, még 2021 folyamán. Viszont több látványtervet is közzétettek az oldalon, így azt legalább ár tudjuk, hogy fog kinézni a tér:

#GALLERY_133#

(Képek forrása: Eger önkormányzata / EgerInfo)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló