2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

#eger #parkolás #domán dániel #bartakovics utca

Domán Dániel fizetős parkolással és a tündérparti salakos pálya megnyitásával rendezné a Bartakovics utcában élők helyzetét

Kovács Dávid 2022.04.27. 13:17

A hajdúhegyi képviselőjelölt szerint az utcában lakók közlekedési és parkolási helyzete évről évre rosszabb lesz, mivel Egerben egyre több az autó. Úgy gondolja, ideje végre megoldást találni, mindjárt két javaslata is van a probléma kezelésére.

 

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy Domán Dániel az egri Hajdúhegyen bejelentette, független jelöltként versenybe száll a város hetes számú választókerületének képviseletéért, máris újabb sajtótájékoztatót tartott, ezúttal a Korona Hotellel szomszédos Tündérpart játszótéren.

007A2983
Domán Dániel a tündérparti sajtóeseményen (Fotó: Nemes Róbert)

A szerdai sajtóeseményen a Berecz Mátyás megüresedő önkormányzati mandátumára pályázó Domán Dániel a szomszédos Bartakovics utcában élők helyzetére igyekezett felhívni a figyelmet, illetve ehhez kapcsolódóan konkrét megoldási javaslatokat is megfogalmazott.

Egy olyan problémára akarok rávilágítani, amely méltatlanul kevés figyelmet kapott az előző években. A Bartakovics utcában lakók számára a közlekedési és parkolási helyzet mindennapos gond, és ez évről évre rosszabb lesz. Ez maradt az egyetlen olyan a belvároshoz közeli utca, ahol ingyenesen lehet parkolni, ezzel pedig sokan visszaélnek az itt lakók hátrányára

– mondta Domán, aki szerint ugyanez történt a Bartakoviccsal párhuzamosan futó Csiky Sándor, valamint a Sertekapu utcában is, amelyekben a fizetős parkolás bevezetésével sikerült mérsékelni a problémát. Úgy véli, a Bartakovics utca helyzetének megoldása az előző és a mostani városvezetésnek is komoly mulasztása.

 

A helyszínen elmondta: tudja, hogy Egerben egyre több az autó, egyre nehezebb parkolni és ügyeket intézni, viszont elfogadhatatlannak tartja, hogy a lakók a saját utcájukban ne találjanak parkolóhelyet. "Hasonlóan a Csiky Sándor utcához, a fizetős zóna bevezetésével mérsékelni lehetne a káoszt, és a helyiek könnyedén tudnák igazolni az állandó vagy ideiglenes lakcímüket és így természetesen ők mentesülnek a kötelezettség alól" – részletezte terveit.

 

Hozzátette: a parkolási lehetőségeket viszont ilyen szűk állományban nem lehet csökkenteni, ezért a meglévők szabályozása mellett dolgozni kell a bővítésen is. Erre konkrét megoldási javaslata is van: úgy gondolja, a játszótér mellett található egykori salakos pálya ideális parkolóterület, már korábban is használták erre a célra. Úgy látja, ez egy kézenfekvő opció a probléma kezelésére, ami a szállodában dolgozók és az ide érkező vendégek érdekeit sem sérti.

tündérpart1
A Tündérpart játszótér mellett található salakos pálya bejárata (Fotó: Nemes Róbert)

Domán azt is kiemelte: egy városvezetés akkor jár el jól, akkor köszönnek vissza eredmények, ha nem negligálja évekig a lakosai problémáit, és nem csak akkor tesz ígéreteket, amikor szavazatokat kell begyűjteni.

Épp itt az ideje alapvető gondokkal foglalkozni, épp itt az ideje egy emberközpontúbb gondolkodásnak: az nem lehet, hogy reggel az utcára lépve már nem bírunk elindulni, kikanyarodni – hosszú perceket elvesztegetve –,  vagy éppen a gyorsan hajtóktól kell félteni magunkat és a családunkat.

Domán Dániel szerint ezt az emberközpontú, a helyiek mindennapi életére és problémáira fókuszáló munkát kellene végre elkezdeni. "Utána vitatkozhatunk azon, hogy hanyadik rendezvényre vagy koncertre költünk tizenmilliókat cirka 3-4 óráért cserébe, miközben a szőnyeg alá söprünk minden problémát, és több éves elmaradásaink vannak" – tette hozzá.

A rozsdás kapu mögött rejlő valóság (Fotó: Nemes Róbert)

Ahogy korábban írtuk, mostanáig ketten jelentkeztek be a tavasszal lemondott Berecz Mátyás mandátumáért: Domán Dániel mellett az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatásával induló Farkas Richárd borász jelezte, hogy beülne az egri közgyűlésbe a hetes számú választókerület képviselőjeként. Orosz Lászlóné nyilatkozata szerint a Fidesz helyi szervezete várhatóan a héten dönthet arról, hogy kit támogat, indít a körzetben – az viszont már kiderült, hogy Farkas Richárd megkereséseit eddig elutasították.

 

 

DisclaimerDomán Dániel a közírói tevékenysége részeként az utóbbi években az Egri Ügyek egyik külsős szerzője volt. Az impresszumunkban nem szerepelt – hiszen külsős volt –, de több szöveges, illetve videós anyaga is megjelent az oldalon. Politikai szerepvállalása miatt a továbbiakban azonban nem fog publikálni a portálunkon, a legutolsó anyaga – amely egyébként a Gárdonyi emlékévről szólt – március végén jelent meg az oldalon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló