2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

Ha veszünk egy egri bort, azzal most az egészségügyi dolgozóknak is segíthetünk

2019.11.30. 00:00

Amivel akár koccinthatunk majd egy jót, ha lecseng ez a járvány.

 

Az Egri Borműhely és az alakuló Eger Lions Club adománygyűjtésbe kezdett az erejükön felül teljesítő egészségügyi dolgozók megsegítésére. A borászok 1552 palack bort ajánlanak fel a kezdeményezéshez. Ezek eladásával gyűjtenek pénzt arra, hogy egri vendéglátóhelyek bevonásával, a koronavírus megszűntéig minden nap ebédet vihessenek az egészségügyi dolgozóknak. Akezdeményezésnek szentelt honlapon azt írják, a felajánlások 100 százalékát étkeztetésre használják fel.

 

Cégek, civil szervezetek és magánszemélyek is segíthetnek, és a cél teljesítéséhez bármekkora összeggel hozzájárulhatnak, amelyért minimum 2000 forintnyi adományonként jár egy palack. A borokat a vírus levonultával lehet majd átvenni, akár személyesen is.

 

A támogatást a leírás szerint olyan intézmények dolgozóinak szánják, akik kifejezik jogos igényüket és a koronavírus által keltett kihívásban erejükön felül kell teljesítsenek: például az egri kórházban, az egri mentőállomás, az ÁNTSZ, háziorvosi rendelők és a nővérszálló munkatársainak. Jelenleg az egri mentőállomás jelzett vissza hivatalosan a szervezőknek, hogy biztosíthatják a folyamatos ebédellátást.

 

Nemrég az Egységben a Városért Egyesület frakciója is nyitott egy adományszámlát, amelyre a koronavírussal kapcsolatos felajánlásokat várják. Aki tehát Egert szeretné segíteni a járvány idején, oda szintén adományozhat (részletek az ezzel kapcsolatos korábbi cikkünkben).

 

Egerben is tapsoltak az egészségügyi dolgozóknak - VIDEÓ

 

(Indexkép: pixabay.com)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló